Pearl Village Festival 2022: ben jij er klaar voor?!


Na een aantal lange jaren zonder Pearl Village Festival, gaat het dan eindelijk gebeuren. Op 1, 2 en 3 juli vindt hét festival van Dalen plaats. Er komen maar liefst 30 DJ’s, 15 bands en een aantal solo-artiesten optreden. Kom jij ook?

Pearl Village Festival & Weijdepop

Pearl Village zal het 5-jarig bestaan vieren, waarbij het voor Weijdepop dit jaar de zesde editie is. Het festival wordt echter al vijf jaar gezamenlijk gevierd, waardoor het
vanzelfsprekend Pearl Village Festival & Weijdepop wordt genoemd. Noemenswaardig is dat het festival wordt georganiseerd door meer dan 200 vrijwilligers uit de regio, van opbouw tot afbouw!

Programma

Dit jaar zal er zowel op vrijdag, zaterdag én zondag een breed programma zijn qua muziekstijl. Zo kun je op vrijdag bijvoorbeeld losgaan op zomerse festival-beats van Tony Junior, meezingen met Nederlandstalige nummers van Henk Dissel, hakken en stampen op hardstyle óf genieten van live optredens van regionale bands.

Op zaterdag (let op: bijna uitverkocht!) kun je genieten van muziek uit de jaren 80, maar ook zullen vijf live bands blues-, pop-, country- én rock and rollmuziek door de speakers laten klinken! Daarnaast is er nog het Q-music foute uur, maar ook housemuziek ontbreekt niet.
Voor ieder wat wils dus!

Goed nieuws: op zondag is er gratis entree! Op deze laatste festivaldag, die zal beginnen om 15:00 uur, komen wederom grote artiesten. Zo treedt Leon Moorman op, komt Dilana met de ”Legendary Women of Rock” show en kun je meezingen met veel gezellige Nederlandstalige muziek.
De line-up en timetables met artiesten, bands en DJ’s zijn te vinden op de line-up & timetable pagina via deze link.

Daarnaast kunnen de kids op zondag ook mee, er zijn namelijk gratis
activiteiten. Denk aan spijkerbroekhangen, touwtrekken en schminken (natuurlijk ook leuk voor de papa’s en mama’s). De zondag wordt niet voor niets Sunday Funday genoemd: een dag voor de hele familie!

Het eerste anthem van Pearl Village Festival

Nog een leuk nieuwtje: dit jaar wordt Pearl Village Festival gevierd met het eerste eigen festivalnummer (lees: anthem). Dit is gemaakt door hardstyle DJ Starfall in samenwerking met onze eigen Dalenaar Wouter Koops, ook wel bekend als MC Da Syndrome.
Het anthem komt deze week uit en is te beluisteren op YouTube, SoundCloud en Mixcloud.

Tot ziens bij Pearl Village Festival & Weijdepop!