Willem Eijsink judokampioen in Slagharen

Zaterdag 1 februari werd het jaarlijkse judotoernooi van bsv Anbergen Slagharen gehouden met maar liefst 600 deelnemers. Judovereniging Koizumi Dalen/Nieuwlande nam ook deel en de jonge judoka’s knokten om weer een podiumplaats te behalen.

Willem Eijsink uit Dalerveen gaf deze dag dan ook niets cadeau en won al zijn wedstrijden, zodat hij de hoogste trede mocht beklimmen op het erepodium tot 36 kg.
De nog maar net 12-jarige Zoë Pater uit Zandpol was goed op dreef in de gewichtsklasse tot 44 kg -15 jaar. Pater verloor helaas haar eerste wedstrijd maar liet dat de volgende partijen niet weer gebeuren waardoor ze vier partijen achtereen won.  Dat leverde haar een mooie tweede plaats op.
Ook door Lieke Dijkhuis uit Hoogeveen werd er weer geknokt voor een podiumplaats tot 57 kg. Helaas waren de scheidsrechters niet erg mild met straffen uitdelen en dat ging helaas ten koste van Dijkhuis, wat haar toch nog een mooie derde plaats opleverde.
Timo van Dalen uit Geesbrug werd helemaal een ervaring rijker. Van Dalen zat voor het eerst in de klasse tot 15 jaar ingedeeld. De 11-jarige wist zich knap staande te houden en kon met een mooie derde plaats terug naar huis.