VV Dalen vindt zijn Waterloo zondagmiddag in Musselkanaal

Afgelopen zondag speelden Musselkanaal en Dalen hun één na laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Dalen had nog een minieme kans om het kampioenschap in 3C te bemachtigen.
WKE moest verliezen van EMMS en Ter Apel gelijk spelen tegen SVV 04.

Dan, bij winst tegen Musselkanaal en volgende week winnen van Ruinerwold, ….. en een gelijk spel van WKE tegen Ter Apel ,zouden wij het kampioenschap nog in de wacht kunnen slepen.

Onder het motto van “Never change a winning team” speelde Dalen in dezelfde opstelling als vorige week.
Na een voorzichtig begin waren de eerste paar kansen voor Dalen. Deze werden echter niet verzilverd.
Na zo’n 10 minuten nam het fysiek sterkere Musselkanaal het initiatief over. Dit resulteerde in de 26e minuut in een doelpunt voor Musselkanaal.  Doelpuntmaker was Rolf Kayser. Vlak voor rust maakte Rolf Kayser ook de 2 – 0.

Ook na de thee was Dalen geen schim van het team dat we de afgelopen weken 8 x op rij zagen winnen. Het liep voor geen meter. Geen bal kwam goed aan. Tekenend voor de algehele malaise was het missen van een strafschop in de 50e minuut.
Wel maakte Kjetil Brand er in de 65e minuut  2-1 van. Even was er de hoop dat Dalen de wedstrijd naar zich toe kon trekken. Maar Musselkanaal bleef de bovenliggende partij.

Nadat Niek Schoenmaker  voor de 3 – 1 getekend had in de 75e minuut en Dalen met een eigen doelpunt in de 79e minuut de stand op 4 – 1 bracht, was de wedstrijd gelopen .Dat vond de matig leidende scheidsrechter ook.  Door het veelvuldige tijdrekken van de spelers van Musselkanaal had hij best voor extra speeltijd  kunnen kiezen. Maar ook tot opluchting van het  meegereisde Daler publiek, floot hij na exact 90 minuten de wedstrijd af.

Rest Dalen nog 1 wedstrijd in de competitie. Zondag a.s thuis tegen Ruinerwold. Deze moet  gewonnen worden om zeker te zijn van de derde plaats. En die derde plaats is wel van invloed op de thuis- en uitwedstrijden in de nacompetitie.