vv Dalen maatje te klein voor Rolder Boys

De voetballers van Dalen leden in hun eerste optreden in de tweede klasse een duidelijke 1-4 nederlaag tegen Rolder Boys. Dalen kwam sterk uit de startblokken en met name linkerspits Wim Steege deed in die fase van zich spreken. Eerst kwam hij na een goede pass een teenlengte tekort, waardoor doelman Kroon van Rolder Boys de bal nog wist te keren. Na vijf minuten bracht hij Dalen wel op voorsprong. Steege omzeilde handig de buitenspelval, omspeelde koelbloedig de doelman en scoorde de 1-0. Daarvoor had Kjetil Brand, Tijmen Venhorst al met een prachtige voorzet in stelling gebracht, maar de spits schampte de bal teveel met het hoofd, waardoor hij geen doel trof.

Voorsprong snel uit handen gegeven

Dalen leek de wedstrijd te controleren, maar gaf de voorsprong simpel uit handen. In de 22e minuut schatte doelman Rick Braam een vrije trap van Rolder Boys verkeerd in, waardoor Niels Stoffers de stand eenvoudig gelijk kon trekken: 1-1.
Hierna glipte Dalen de wedstrijd uit handen en toonde Rolder Boys aan over meer kwaliteit te beschikken. In de 27e minuut bracht de technisch begaafde Siemen Krikke Niels Stoffers in stelling, die met zijn tweede treffer ‘De Boys’ op voorsprong bracht: 1-2. Na een ongelukkige handsbal van verdediger Frank Veenstra, belandde de bal op de elfmeterstip. Frank Suurd benutte de strafschop feilloos, waarmee een 1-3 ruststand op het scorebord stond.

Kansloze tweede helft

In de tweede helft kwam Rolder Boys geen moment meer in de problemen tegen een machteloos opererend Dalen en wist de voorsprong nog uit te bouwen naar 1-4. Na een goed uitgespeelde counter zorgde Siemen Krikke voor het slotakkoord.

Scheidsrechter Sjoukje de Jong floot een uitstekende wedstrijd.