vv Dalen en Veendam 1894 houden elkaar in evenwicht

 

Dalen trad zondagmiddag aan tegen het eveneens nog puntloze Veendam 1894. Het duel eindigde in een 1-1 gelijke stand. In de eerste helft was Dalen de bovenliggende partij. De ploeg van trainer Michel Kerkdijk combineerde gemakkelijker dan de tegenstander en maakte veel gebruik van de ruimte die op de linkerflank ontstond. Middenvelder Nick Schuiling kreeg hierdoor de kans om een aantal fraaie passes af te leveren. De spitsen van Dalen wisten hier echter te weinig van te profiteren.

Balstra zorgt voor 1-0

Dalen kwam na tien minuten op een voorsprong, toen doelman de Ruiter van Veendam 1894 zich volledig verkeek op een afstandsschot van Steven Balstra. Zijn harde schuiver gleed door de handen van de keeper in het net: 1-0. Veendam wist hier weinig tegenover te stellen en Dalen had in deze fase meer afstand moeten nemen. Een inzet van Thijmen Venhorst belandde op de lat, waarna Kjetil Brand in de rebound net overkopte. Raymond Boetting miste bij een goede kans de handelingssnelheid om het de tegenstander lastig te maken. Een kopbal van Marijn Verdoold leek doel te treffen, maar belandde in het zijnet.
Veendam 1894 kwam nog bijna onverdiend op gelijke hoogte toen Marnix Kolder, de door de wol geverfde spits, met een slimme actie de bal op de paal zag belanden.

Geroutineerde Kolder scoort gelijkmaker

Na de pauze drong Dalen nog even aan om de marge snel te vergroten. Een schot van Marijn Verdoold spatte uiteen op de vuisten van doelman de Ruiter. Toch verdween de zuiverheid meer en meer uit het spel van Dalen en dat gaf Veendam de mogelijkheid zich te herpakken. De inmiddels 38-jarige Kolder tekende voor de gelijkmaker. Met een technisch perfect uitgevoerde kopbal knikte hij een voorzet tegen de touwen: 1-1.

Weinig lijn in het spel

Van overleg was er hierna weinig sprake meer. Het spel golfde heen en weer, waarbij door toeval een aantal kansen voor beide partijen ontstond. Dalen kwam goed weg, toen doelman Rick Braam twee inzetten uitstekend met de voet wist te keren. Toen ook hij mistastte bij een voorzet werd hij gered door Ruben Sinnema, die de bal nog van de lijn wist te halen.

Vers bloed

Kerkdijk bracht met Reinier de Boer en Wim Steege twee verse krachten in het veld voor Boetting en de moegestreden Schuiling. Centrumverdediger Marijn Verdoold trok ook mee naar voren om toch nog een overwinning te forceren. De Boer kreeg nog een uitgelezen kans om de buit binnen te halen, maar miste van korte afstand bij de tweede paal het doel. Bij Verdoold sprong de bal in vrije positie net te ver van de voet, om uit te kunnen halen. Zo moesten beide ploegen zich bij het laatste fluitsignaal tevreden stellen met één punt.