Sneu verlies Dalen tegen Helpman

Dalen leed zondag een ongelukkige 0-1 nederlaag tegen koploper Helpman. Op basis van het vertoonde veldspel had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven. De winnende treffer viel vlak voor het eind van de wedstrijd.

Aftasten

Beide ploegen tastten elkaar in de beginfase af, waardoor veel duels zich op het middenveld afspeelden. Helpman had in die fase een licht overwicht, maar de opbouw verliep via te veel schijven om Dalen te verontrusten. Na een klein kwartier was de eerste kans voor Dalen. Bij een inzet van Tijmen Venhorst moest doelman Khajjouf handelend optreden. Bij Helpman kwam linkerspits Dijkstra in een kansrijke positie, na goed opkomen van linksback de Graaf. Zijn inzet was echter te zwak en belandde naast het doel.
Na een half uur bracht Marijn Verdoold met een prachtige dieptepass Tijmen Venhorst in stelling. Deze werd iets te ver naar rechts gedreven, waardoor doelman Khajjouf de bal in de korte hoek wist te redden.
Doordat er weinig doelkansen werden gecreëerd gingen beide ploegen met een terechte 0-0 stand de rust in.

Klein speelveld

Ook na rust waren de teams aan elkaar gewaagd. Dalen hield het speelveld klein. Laatste man Ruben Sinnema dirigeerde zijn verdediging regelmatig naar voren richting middenlijn. Helpman had moeite met deze speelwijze en vond geen ruimte om een aanval op te zetten.
Dalen wist een aantal keren gevaar te stichten in het strafschopgebied van de tegenstander. Eerst miste Martijn Koelink in kansrijke positie het doel na een goed teruggelegde kopbal van Venhorst. Dit recept werkte goed, want Venhorst heerste in de luchtduels. Even later bracht hij op deze wijze Marijn Verdoold in stelling, die met een atletische omhaal de bal op de paal zag belanden.

Op de valreep beslist

Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, maar het venijn zat toch nog in de staart. Kevin Hofman bracht een vrije bal vanaf de hoek van het strafschopgebied snoeihard in en zag zijn inzet langs alles en iedereen in de touwen belanden. Hierbij schampte Tymen Venhorst de bal nog enigszins, waardoor doelman Rick Braam helemaal kansloos was: 0-1.
Dalen probeerde nog aan te zetten voor een slotoffensief, maar de tijd was te kort om de stand nog gelijk te trekken. Toch kan de ploeg van trainer Kerkdijk – die donderdag vader werd van een tweeling – terugkijken op een goed duel, dat genoeg positieve aanknopingspunten biedt voor de komende wedstrijden.