Leden Koizumi presteren prima op wintertoernooi

Zaterdag 18 januari werd er in sporthal de Citadel het jaarlijkse judo-wintertoernooi gehouden. Voor diegene die nog niet zoveel wedstrijdervaring had, was er een opstaptoernooi deze dag. Van judovereniging KOIZUMI deden hier zes judoka’s aan mee. Kaya Ensink uit Dalen werd in de gewichtsklasse tot 30 kg kampioen. Ensink die alles op alles zette om te winnen, verloor helaas één wedstrijd op beslissing, maar won al zijn ander partijen met ippon waardoor hij in zijn poule met de meeste punten eindigde.
Ook Willem Eijsink uit Dalerveen ging als een speer. In een hele grote poule won Eijsink alles met volle overmacht en mocht dus ook de hoogste trede beklimmen deze dag.
Voor Timo van Dalen uit Geesbrug tot 36 kg waren er ook prima wedstrijden. Hij won ook drie wedstrijden met 10 punten en kon tevreden met een 2e plaats terug naar Geesbrug.
Hetzelfde verhaal geldt voor Lars Eijsink uit Dalen in de gewichtsklasse tot 36, die ook mooie wedstrijden maakte en won met ippon en zo ook op de tweede plaats eindigde door maar één verliespartij.
Een mooie 3e plaats was er voor Isabella Mager uit Nieuwlande in de gewichtsklasse tot 36 kg en voor Thijs Bos uit Dalen. Beiden hadden ook een goede inzet en klommen daardoor op de derde tree van het grote podium.

Regionaal toernooi

Op het regionale toernooi deze dag werd er niet gekeken naar de kleuren van de banden alleen maar naar het gewicht en werden dus de poules goed zwaar gemaakt. Renske Eijsink uit Dalerveen in de gewichtsklasse tot 57 kg liet zich hier niet van weerhouden en won haar wedstrijden. Dit was Eijsink haar eerste wedstrijd in de leeftijdscategorie tot 15 jaar, dus helemaal grote klasse om de hoogste trede te mogen beklimmen. Ook voor Mark Benjamins uit Elim was het een grote prestatie. Benjamins maakte twee schitterende ippons, wat hem een knappe tweede prijs opleverde in de gewichtsklasse tot 51 kg.
Voor Lieke Dijkhuis uit Hoogeveen was het een beetje pech in de gewichtsklasse tot 57 kg. Dijkhuis verloor maar 1 wedstrijd maar kwam aan het einde van haar wedstrijden punten tekort, waardoor ze genoegen moest nemen met een 3e plaats. Wat natuurlijk op dit toernooi een hele mooie prestatie is.

Judovereniging KOIZUMI presteerde weer prima deze wedstrijddag.