Kersttoernooi judoka’s Hoogeveen

Het laatste toernooi van het jaar was het jaarlijkse kersttoernooi te Hoogeveen. Dit jaar werden de wedstrijden voor wit- en geelbanders in een aparte zaal gehouden en kregen alle judoka’s, die niet op het podium kwamen toch nog een leuke prijs als herinnering.
Timo van Dalen uit Geesbrug werd knap 2e en won 3 wedstrijden met ippon.
Ook Thijs Bos uit Dalerveen en Laura Doldersum uit Dalen, die in dezelfde poule waren ingedeeld, hebben goede partijen laten zien. Zo nam Thijs een 3e plaats mee naar huis en Laura die net buiten de prijzen viel een herdenkingsprijs. Voor broer Mark Doldersum was het een zware poule-indeling. Maar hij won toch nog knap 2 wedstrijden.
Voor Djealy Doldersum uit Geesbrug was het allemaal nieuw. Hij draaide deze dag zijn 1e wedstrijden. Helaas zaten de zenuwen erg hoog; maar Djealy heeft goed teruggeknokt. Stijn v.d. Weide uit Geesbrug heeft betere dagen gehad, maar deed goed zijn best. Helaas moest hij ook deze dag genoegen nemen met een herdenkingsprijs.
Ineke v.d. Geest en Isabella Mager uit Nieuwlande zaten ook bij elkaar in de poule en moesten 2x tegen elkaar. Beiden wonnen van elkaar, maar met een punt verschil moest Ineke vandaag haar meerdere erkennen aan Isabella, waarbij Isabella een 2e plaats behaalde en Ineke een 3e plaats. Mark Benjamins uit Elim heeft ook betere dagen gehad, maar hij verzette zich goed, waarbij er een 2e plaats mee naar huis genomen kon worden.

Kaya Ensink uit Dalen draaide ook mooie partijen en won al snel wedstrijden, maar ook die belandde buiten de prijzen. Willem Eijsink uit Dalerveen knokte voor een goed resultaat, maar hij kwam ervaring te kort.

 

Regionale wedstrijden voor de wedstrijdjudoka’s

Lieke Dijkhuis uit Hoogeveen behaalde in de gewichtsklasse tot 57 kg een gedeelde 3e prijs. Dijkhuis won al haar partijen in de voorronde, maar ook in de finalepoule knokte Dijkhuis erg goed. Zo werd er een hele mooie overname gemaakt, maar kreeg de tegenpartij helaas de score. Maar voor de 1e keer tot 15 jaar kon ze zeer tevreden zijn met een podiumplaats. Ook Renske Eijsink nam een mooie gedeelde 3e plaats mee naar Dalerveen. In een zware jongenspoule mocht Eijsink zich een trotse dame voelen door op het podium te mogen staan. Voor Zoë Pater, Lynn Gereats, Ellis Lubbers, Geert Kleine en Vera van der Iest zat er helaas geen prijs in, maar ze gaan er allemaal weer voor in 2020.

Namens Koizumi wensen we iedereen fijne feestdagen en een sportief 2020.