Judoka’s Koizumi weer in de prijzen

Afgelopen zaterdag 2 november werd het jaarlijkse judotoernooi te Borger gehouden voor gevorderde en opstapjudoka’s. Het opstaptoernooi was zwaar bezet, maar de judoka’s van Koizumi gingen allemaal met een mooie prijs naar huis.
Zo was er voor Kaya Ensink uit Dalen een mooie gedeelde 3e plaats. Ensink draaide zijn allereerste wedstrijd op een groot toernooi in de gewichtsklasse tot 30 kg en won zelfs twee wedstrijden.
Ook Timo van Dalen uit Geesbrug, die uitkwam in de gewichtsklasse tot 40 kg, behaalde een mooie gedeelde derde plaats.

Gevorderde judoka’s ook in de prijzen

Door de wat gevorderde judoka’s werd er ook zwaar gestreden om op het podium te komen. Zo behaalde Renske Eijsink uit Dalerveen, die in een zware jongenspoule van +52 kg ingedeeld was, na één verliespartij en vier gewonnen partijen met ippon, een tweede plaats.
Ook Zoë Pater uit Zandpol liet weer zien dat ze erbij hoorde in de gewichtsklasse tot 40 kg in een poule van maar liefst negen meiden. Helaas in de finale kreeg Pater een punt tegen, maar ze kon zeer tevreden zijn met een mooie tweede plaats.
Ellis Lubbers uit Nieuwlande kwam maar liefst in twee gewichtsklassen uit. Lubbers deed mee in haar eigen gewichtsklasse tot 57 kg in een poule van zes judoka’s, waar ze derde werd.  Ook in de gewichtsklasse +57 kg behaalde ze een knappe derde plaats en kon ze met twee bronzen plakken weer terug naar Nieuwlande.