Fraaie overwinning van Dalen op Germanicus

De voetballers van Dalen boekten zondagmiddag in Coevorden een duidelijke 1-4 overwinning in de derby tegen Germanicus. De winst was meer dan verdiend; Dalen toonde zich onverzettelijk in de duels en de veldbezetting was uitstekend. Toch was het Germanicus, dat in de eerste minuut al op voorsprong had kunnen komen. Een inzet van Milan van der Weide werd door Marijn Verdoold van de lijn gehaald. Hierna speelde het spel zich vooral af op het middenveld.

0-2 voorsprong bij rust

Germanicus probeerde via het hanteren van de lange crosspass de spitsen te bereiken, maar dit spel werd door Dalen goed doorzien. Langzamerhand begon Dalen aanvallend ook speldenprikken uit te delen. Kjetil Brand stuitte na een mooie steekbal van Nick Schuiling op doelman Beugeling. Na een kwartier spelen kwam spits Tijmen Venhorst in vrije positie na een pass van Brand, maar de bal stuitte ongelukkig van zijn voet. Venhorst was steeds aanspeelbaar en was de verdedigers fysiek ook vaak de baas. In de 35e minuut kwam Dalen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van de hardwerkende Kjetil Brand. De bal belandde voor zijn voeten na een scrimmage tussen Martijn Koelink en doelman Beugelink en Brand wist wel raad met dit buitenkansje. Het gaf Dalen nog meer vertrouwen en op slag van rust zorgde Tijmen Venhorst voor de 0-2 ruststand. Met een slimme loopactie bij een corner kon hij de bal bij de tweede paal in het doel werken.

Overwinning nooit in gevaar

De verwachting, dat Germanicus fel uit de startblokken zou komen in de tweede helft, kwam niet uit. Dalen bleef de wedstrijd controleren en kreeg voorin steeds meer ruimte. Door een indraaiende vrije trap van Nick Schuiling, die ineens doel trof, nam Dalen nog meer afstand. De inkomende Marijn Verdoold bracht keeper Beugelink zo in verwarring, dat deze de bal niet wist te keren: 0-3. Germanicus probeerde meer druk te geven en dat resulteerde in een paar mogelijkheden. Doelman Rick Braam stond echter zijn mannetje en keerde met name een vrije trap van Daan van Dijk spectaculair. In de 71e minuut moest hij echter ook capituleren op een kopbal van Nance Hoogeveen, die keihard via de onderkant van de lat doel trof: 1-3. Toch keerde de spanning niet echt terug in het duel. Dalen was simpelweg de baas in de duels. Een prachtige vrije trap van Steven Balstra trof de lat en had een beter lot verdiend. Bij een counter werd invaller Boetting onterecht teruggefloten voor vermeend buitenspel.

Goede teamprestatie

Tijmen Venhorst zorgde in de 86e minuut voor de definitieve nekslag voor Germanicus. Met een goede individuele actie bekroonde hij zijn uitstekende spel met een tweede treffer: 1-4. Deze eindstand was niet eens geflatteerd: Dalen werd terecht beloond voor een uitstekende teamprestatie.