Doe mee met sportief wandelen bij CoDac

Loopgroep CoDac start op 7 oktober een clinic  ‘Sportief Wandelen’. In 10 weken maak je kennis met met deze mooie sport onder begeleiding van onze wandelcoach Gerrit van Telgen.

Wandelen is een eenvoudige manier om te bewegen. ‘Sportief Wandelen’ biedt net iets meer dan normaal wandelen. Het trainingsprogramma wordt zo opgezet dat je telkens iets meer van jezelf vraagt. Iedereen die kan lopen kan aan deze vorm van sport meedoen. Het trainingsprogramma wordt aangepast aan jouw eigen grens. Daarnaast is het onderlinge contact met andere deelnemers belangrijk. Zo is trainen ook nog gezellig. Het samen trainen motiveert om door te gaan.

Wandelen: goed voor je

Onderschat het nut van wandelen niet. Bewegen is en blijft heel belangrijk voor onze gezondheid. Zowel psychisch al lichamelijk. We hebben allemaal wel eens iemand horen zeggen: “Ik ga even mijn hoofd leeglopen.” Maar wist je dat het bewegen van wezenlijk belang is voor het functioneren van al onze organen. B.v.: ons hart wordt ‘sterker’ doordat het regelmatig iets meer wordt belast dan tijdens rust. De longen moeten tijdens het belasten meer werken en blijven hierdoor in betere conditie. De darmen functioneren veel beter doordat we bewegen. De bloedvaten blijven in een betere conditie als je beweegt enz. enz. Eigenlijk is ons lichaam gemaakt om te bewegen en niet om alleen maar stil te zitten.

Onze maatschappij is steeds meer zo ingericht dat we worden verleid om de tijd zittend door te brengen. Hier moet dan wel tijd tegenover staan dat we bewegen. Sportief Wandelen biedt deze mogelijkheid.

Sportief Wandelen  ‘Ontspannen door Inspannen’

Lijkt het jou iets om mee te wandelen en deel te nemen aan de clinic ? Meld je dan aan via secretaris@codac.nl. Voor een bedrag van € 15,= loop je 10 weken mee. We zien je graag op 7 oktober om 10.00 uur bij molen Jan Pol (schoolplein) in Dalen