Dalen sluit jaar af met overwinning

De voetballers van Dalen wonnen zondagmiddag in een attractief duel met 4-2 van Nieuw Buinen. Door dit positieve resultaat eindigt Dalen dit kalenderjaar op een tiende plaats op de ranglijst met vier punten voorsprong op Nieuw Buinen. In de openingsfase wees er niets op dat Dalen een overwinning zou boeken. Nieuw Buinen was heer en meester en verzuimde al in de eerste aanval om op voorsprong te komen. Dalen gaf de tegenstander veel te veel ruimte en topscorer Eddie Schoenmaker maakte hier dankbaar gebruik van. In de 7e minuut kreeg hij alle tijd om zijn ploeg koelbloedig op een 0-1 voorsprong te zetten. Daarna verzuimde de behendige linksbuiten Mark Schreuder de voorsprong te verdubbelen. Hij stuurde Jesper Kroesen met een handige passeerbeweging het bos in en zocht de korte hoek. Doelman Rick Braam wist zijn inzet echter nog met de voet te keren. Dalen ontworstelde zich langzamerhand van de druk van Nieuw-Buinen. Rechterspits Reinier de Boer speelde daar een belangrijke rol in. Met zijn snelheid werd hij een ware plaaggeest voor zijn tegenstander. Hij kopte met een fraaie zweefduik net naast de goal. Na twintig minuten schatte hij een dieptepass goed in en bracht Dalen op gelijke hoogte: 1-1. Dit betekende de ommekeer in een voor de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijd. Dalen bracht meer snelheid in het spel en zag eerst nog twee doelpunten afgekeurd wegens buitenspel. Nick Schuiling zorgde er met twee treffers voor dat zijn ploeg toch met een 3-1 voorsprong de rust in ging. Eerst werd een afstandsschot van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos werd. Vlak voor rust zag hij zijn afstandspegel direct in de touwen verdwijnen.

Nog niet beslist

Wie dacht dat de wedstrijd toen gespeeld was, kwam bedrogen uit. De slimme Schoenmaker kreeg in de vijfde minuut van de tweede helft opnieuw te veel ruimte, behield het overzicht en bediende Mark Schreuder op maat: 3-2. Het spel golfde op en neer, waarbij beide ploegen mogelijkheden kregen om te scoren. Toen Reinier de Boer bij een doorbraak zijn tegenstander Robert Tieks opnieuw op snelheid klopte, wist deze hem alleen te stoppen door een overtreding. Scheidsrechter Horn trok direct de rode kaart, waardoor Nieuw Buinen de strijd met tien spelers moest voorzetten. Even later werd het nog moeilijker voor de bezoekers, toen Jary Hovenkamp uitblinker de Boer ongelukkig in het strafschopgebied neerlegde en ook hij het veld moest verlaten. Marijn Verdoold benutte de toegekende strafschop koelbloedig en bracht de 4-2 eindstand op het scorebord. Dalen mocht nog van geluk spreken, dat de goed leidende scheidsrechter in de slotfase een handsbal van Roy Renkema binnen het strafschopgebied niet constateerde. Dalen sloot hierdoor een goede decembermaand af met drie punten.