Dalen-SC Assen 3-2 na verlenging

Dalen speelde vanmiddag in de nacompetitie uit tegen SC Assen. Dalen won de wedstrijd na verlenging met 3 – 2. Tweede pinksterdag voetbalt Dalen tegen Ter Apel. Deze wedstrijd zal op neutraal terrein gespeeld worden.

Tumult

Normaal zijn er bij een voetbalwedstrijd 2 teams in het veld die het publiek proberen te vermaken. Maar vanmiddag was de hoofdact weggelegd voor het arbitrale trio. Het begon allemaal met een ingooi voor Dalen waaruit een doelpunt ontstond. Grensrechter vlagde voor buitenspel; doelpunt afgekeurd. Protest van de spelers van Dalen; bij ingooi kan van buitenspel situatie geen sprake zijn. Na overleg met grensrechter doelpunt toegewezen; 1 – 0 voor Dalen. Protest spelers van SC Assen. Scheidsrechter weet het ook niet meer, geen probleem er is nog een grensrechter. Dan daar maar even mee overleggen. Deze grensrechter heeft een andere mening en overtuigt de scheidsrechter dat dit zoals het over een afstand van meer dan zo’n 75 meter lijkt absoluut geen doelpunt kan zijn. Doelpunt afgekeurd. Dit is het begin van een optreden van het arbitrale trio waaraan Youp van ’t Hek wel voldoende stof zou hebben om een avondvullend programma te maken.
Het optreden deze middag kost minder dan een avond met Youp. Hiervoor hoefde je niet te reserveren en er werden ook geen toegangskaartjes verkocht.