Dalen overklast EMMS

Een zeer slagvaardig Dalen versloeg zondag naaste concurrent EMMS en nam de derde plaats op de ranglijst over van de ploeg uit Slagharen.

In theorie kan Dalen koploper WKE nog inhalen. Met nog twee duels te gaan, is de achterstand teruggebracht tot vier punten. In de praktijk moet er wel erg veel meezitten om hierin te slagen. Feit is, dat met de negende zege op rij, de indrukwekkende zegereeks van Dalen maar blijft voortduren en deelname aan de nacompetitie nadrukkelijk in beeld is.

1-0 achterstand bij rust.

Dalen bouwde voor rust al aan een veldoverwicht, maar EMMS leidde bij rust met 1-0 door een treffer van Kleinheerenbrink.

Oppermachtig.

In de tweede helft liet Dalen er geen twijfel over bestaan, wie de meeste aanspraak op de overwinning kon maken. De ploeg kwam na rust uitstekend uit de startblokken en boog de achterstand snel om tot een 1-3 voorsprong door doelpunten van Reinier de Boer, Steven Balstra en Kjetil Brand. Toen EMMS na een rode kaart met tien man verder moest, was het pleit helemaal beslecht. Kjetil Brand zorgde in de eindfase met zijn tweede treffer voor de 1-4 eindstand.