Dalen in ware thriller langs Gruno

De voetballers van Dalen boekten een zwaarbevochten zege op hekkensluiter Gruno. In een spectaculaire slotfase werd een 1-2 achterstand nog omgebogen in een belangrijke 4-3 overwinning.
Dalen kende een goede start. Gruno werd direct onder druk gezet en dat resulteerde in een aantal goede kansen. Met meer geluk dan wijsheid leek de ploeg uit Groningen deze fase zonder kleerscheuren door te komen. In een scrimmage belandde de bal op paal en lat door Venhorst en De Boer, terwijl een verdediger van Gruno met een laatste krachtsinspanning de bal van de lijn wist te halen. In de 12e minuut kwam Dalen volkomen verdiend op voorsprong. Een strakke corner van Balstra werd prachtig tegendraads door Tijmen Venhorst in het doel gekopt: 1-0.

Onnodige gelijkmaker

Er leek voor Dalen na deze treffer geen vuiltje aan de lucht, totdat doelman Rick Braam enorm in de fout ging. Hij speelde een bal zomaar in de voeten van Tim van der Molen, die de doelman van Dalen met een lob wist te verschalken: 1-1. Hoewel Dalen na de gelijkmaker nog wel een aantal kansjes wist te creëren via Venhorst en de niet helemaal fitte Brand, was het elan van de beginfase verdwenen.
In de tweede helft bracht trainer Kerkdijk Raymond Boetting in het veld voor de geblesseerde Brand. Dalen probeerde direct druk te zetten, maar was te onrustig in de passing. Gruno kreeg hierdoor mogelijkheden in de tegenstoot, maar miste een aantal opgelegde kansen om op voorsprong te komen. Dalen mocht op die momenten van geluk spreken, dat spits Robert Oosterhof zijn vizier niet scherp had staan. Er ontspon zich een fase, waarin van beide kanten geen sprake meer was van goed voetbal. Toeval speelde te vaak een rol bij het ontstaan van de spaarzame mogelijkheden.

Ware thriller

Toen rechtsback Sharon Lasut met geel-rood het veld moest verlaten, was er even de hoop dat Dalen het duel toch nog naar zich toe kon trekken. Een mooie steekpass van Roy Renkema bereikte Tijmen Venhorst, maar doelman Bos wist zijn schuiver te keren.
De laatste vijf minuten van de wedstrijd eindigden in een ware thriller, die door Hitchcock kon zijn geschreven. Eerst kwam Gruno op een 1-2 voorsprong door Tim van der Molen. Het duel leek in een nachtmerrie voor Dalen af te lopen, maar de actieve Roy Renkema reageerde bij een scrimmage alert en bracht Dalen weer op gelijke hoogte: 2-2. Van een goede veldbezetting was bij beide ploegen al lang geen sprake meer. Met ‘kick and rush voetbal’ werd geprobeerd om de spitsen zo snel mogelijk te bereiken. De toeschouwers wreven hun ogen uit, want Raymond Boetting bracht Dalen zelfs op een 3-2 voorsprong. Daarmee was de koek nog niet op,  want Jamal Schripsema bracht de stand opnieuw in evenwicht: 3-3. Tijmen Venhorst wist zijn ploeg in de laatste minuut nog aan een niet meer verwachte overwinning te helpen. Met een bekeken trap besliste hij het duel definitief: 4-3. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, was Dalen toch drie belangrijke punten rijker en stond hekkensluiter Gruno opnieuw met lege handen.