Dalen in slotfase sneu onderuit tegen Rolder Boys

Het leek zo mooi op deze druilerige zondagmiddag in Rolde: De voetballers van Dalen leken vijf minuten voor het laatste fluitsignaal bij een 1-2 voorsprong een vervolg te geven aan een indrukwekkende reeks overwinningen. Helaas glipte de zege in de slotfase toch nog door de vingers van de ploeg van trainer Michel Kerkdijk. Rolder Boys wist de achterstand nog miraculeus om te buigen in een 3-2 eindstand.

Verdiende voorsprong bij rust

In de eerste helft kende Dalen een voortvarende start. Rolder Boys had geen antwoord op het snelle aanvalsspel van de bezoekers en mocht van geluk spreken dat een inzet van Tijmen Venhorst op de paal belandde. Het bleek uitstel van executie, want in de negende minuut scoorde Reinier de Boer de openingstreffer na een strakke voorzet van Steven Balstra. De Boer tekende tien minuten voor rust ook voor de tweede treffer. Tijmen Venhorst zette hem met een schitterende steekbal vrij voor de keeper en liet deze kansloos: 0-2.

Teleurstellende afloop

Na de rust tapte Rolder Boys uit een ander vaatje en ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze viel in de 66e minuut door invaller Tuin. Dalen hield lang stand onder de toenemende druk, maar moest in de slotfase toch nog buigen voor de Boys. In de 89e minuut bracht eerst Jasper Kroon de stand in evenwicht, waarna topscorer Ferdi Hidding in de laatste minuut de bal nog in de touwen wist te werken: 3-2.