Dalen en Zuidwolde houden elkaar in evenwicht

De competitiestart van de v.v. Dalen tegen Zuidwolde eindigde zondag in een gelijkspel. De 2-2 eindstand was een goede weergave van de krachtsverhoudingen.

Zouteloze eerste helft

De eerst helft kende een vrij saai verloop. Beide ploegen tastten elkaar af en doelrijpe kansen waren op de vingers van één hand te tellen. Rob Vrielink zorgde voor Dalen voor het voornaamste wapenfeit. Na goed doorzetten belandde zijn inzet op de paal. Aan de andere kant zag Rob Capellen, de geslepen spits van Zuidwolde, een technisch perfect aangesneden bal ook via de buitenkant paal naast het doel vliegen. Zo gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

Spannend scoreverloop

Na rust gooiden de spelers de schroom van zich af. Zonder tot goed voetbal te komen, ontstond er een open duel met een spannend scoreverloop. De snelle spitsen van Zuidwolde bezorgden de verdedigers van Dalen de nodige hoofdbrekens. Met name Tom Buijtendorp dook een aantal keren gevaarlijk op voor het doel van Dalen maar verzuimde de opgelegde kansen te verzilveren. Dat leek de ploeg uit Zuidwolde zwaar op te breken want Nick Schuiling wist het net voor Dalen wel te vinden. Hij zag zijn inzet na een assist van Rob Vrielink zomaar in de uiterste hoek verdwijnen: 1-0.

Het antwoord van Zuidwolde liet niet lang op zich wachten. Nordin Smits beging een onnodige overtreding in het strafschopgebied, die met een strafschop werd bestraft. Frans Capellen wist wel raad met dit buitenkansje en liet doelman Kevin Borgman kansloos vanaf de elfmeterstip: 1-1.

Bij Dalen had de goed spelende Nick Schuiling intussen het veld moeten ruimen voor Jesper Kroesen.  Een -ook voor Schuiling- onbegrijpelijke wissel.

Terecht gelijkspel

Zuidwolde leek op weg naar de overwinning, toen Capellen in de 27e minuut de verdediging van Dalen opnieuw zijn hakken liet zien en zijn compagnon Tom Buijtendijk op maat bediende. Deze verzuimde nu niet om de trekker over te halen: 1-2. Het spel bleef op en neer gaan en twee minuten later wist Wouter Eiting de stand weer gelijk te trekken. Hij kopte een voorzet van Tijmen Venhorst beheerst in het doel: 2-2. Ondanks goede mogelijkheden van Reinier de Boer en Tom Buijtendijk bleef deze stand tot het eindsignaal op het scorebord gehandhaafd.

Beide ploegen toonden zich tevreden met dit behaalde resultaat.