Dalen doet goede zaken in Veendam

De voetballers van Dalen boekten zondagmiddag een belangrijke zege tegen Veendam 1894. De wedstrijd werd niet in het roemruchte ‘Langeleegte’ stadion gespeeld, maar op een winderig bijveld. De moeilijke omstandigheden maakten voor beide ploegen goed voetbal bijna onmogelijk. Na tien minuten kwam Veendam op voorsprong door een doelpunt van Winston de Jonge, maar de reactie van Dalen liet niet lang op zich wachten. Steven Balstra trok met een harde poeier de stand weer gelijk en bracht de ruststand daarmee op 1-1.

Marijn Verdoold matchwinner

Ook na de rust bleven de ploegen strijden tegen de natuurelementen. Doelkansen vielen er vrijwel niet te noteren. De winnende treffer viel in de slotfase dan ook vrij onverwacht. Marijn Verdoold zag zijn inzet via een tegenstander in het doel verdwijnen en hielp zijn ploeg daarmee aan een gelukkige overwinning: 1-2. In de stand bekleedt Dalen nu een negende plaats, door drie punten afstand te nemen van Veendam 1894.