Dalen boekt knappe overwinning

De voetballers van Dalen boekten zaterdagmiddag een knappe 2-1 overwinning in de bekercompetitie tegen het hoog aangeslagen d’Olde Veste uit Steenwijk. Door de zege eindigde Dalen samen met FC Meppel en d’Olde Veste gelijk met zes punten in deze bekerpoule. Op basis van doelsaldo gaan FC Meppel en d’Olde Veste door naar de volgende ronde.
In de eerste helft had Dalen het moeilijk tegen de bezoekers uit Steenwijk. Toch was de eerste kans voor Dalen. Tijmen Venhorst leek te scoren, maar zijn kopbal verdween net over het doel. Met snelle aanvallen zette d’Olde Veste Dalen onder druk. Met name de buitenspelers waren hun tegenstanders keer op keer te snel af en een treffer kon bijna niet uit blijven. Doelman Kevin Borgman hield zijn ploeg echter op de been met een prachtige redding op een gerichte kopbal van Davy Kuurman. Juules Kwant verzuimde na een slimme actie de rust te bewaren en schoot wild over  het doel. Dalen ging dan ook opgelucht de rust in met een 0-0 gelijke stand.

Ander vaatje

Na de rust tapte Dalen uit een ander vaatje. De ploeg liet zich iets terugzakken en verdedigde compacter. Met snelle uitvallen werd geprobeerd resultaat te behalen. Tijmen Venhorst nam met een prachtige volley het doel onder vuur, maar richtte iets te hoog. Toch kwam d’Olde Veste in de 51e minuut op voorsprong. toen Patrick de Vente een scherpe voorzet van links in het doel prikte: 0-1. Dalen rechtte na de achterstand de rug en drong aan om de gelijkmaker te forceren.  Na een snel uitgevoerde aanval schoot Reinier de Boer eerst nog op de paal, maar in de 65e minuut bracht Tijmen Venhorst zijn ploeg verdiend op gelijke hoogte. Hij kopte een voorzet op maat van Peter Harkes in bij de tweede paal: 1-1. In de 73e minuut kwam Dalen zelfs op voorsprong door Reinier de Boer, die een schitterend uitgevoerde aanval doeltreffend afrondde: 1-2. Dalen bleef in de slotfase geconcentreerd verdedigen en wist de zege knap over de streep te trekken.

Het vertoonde spel in de tweede helft geeft vertrouwen voor de competitiestart, waarbij Dalen volgende week zondag in een thuisduel Zuidwolde treft.