Dalen-ASVB eindigt in remise

Voor de wedstrijd tussen VV Dalen en ASVB werd zondagmiddag een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Berend Klompsma.
Klompsma was als fysiotherapeut jarenlang betrokken bij de VV Dalen. Hij overleed op 27 januari op 60-jarige leeftijd aan een ongeneeslijke ziekte.

Wedstrijd met twee gezichten

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Lemstra zette Dalen de tegenstander direct onder druk. Dit resulteerde in een aantal goede kansen. Zo eindigde een lobje van de doorgebroken Reinier de Boer maar net aan de verkeerde kant van de paal en zag Thijmen Venhorst zijn omhaal op het dak van het doel belanden. Dalen had voor rust het voordeel van de wind in de rug. Deze stond stevig in de lengte over het veld en maakte goed voetbal erg moeilijk. Pas na tien minuten gaf ASVB een teken van leven. Een gevaarlijke inzet van Tim Renken verdween net naast het doel van Rick Braam. Even later kwam Dalen verdiend op voorsprong na een prima uitgespeelde aanval. Roy Renkema kreeg wat ruimte en slalomde door de verdediging van ASVB. Hij behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Reinier de Boer: 1-0. Dalen ging hierna op jacht naar de tweede treffer. Marijn Verdoold brak door op rechts en bracht opnieuw Reinier de Boer goed in stelling. Deze prikte de bal nu echter naast het doel. Door een slordige terugspeelbal van Jesper Kroesen, kregen de bezoekers zelfs nog een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Dalen kwam met de schrik vrij, waardoor beide ploegen met een 1-0 stand aan de thee gingen.

Goed uit de kleedkamer

Mede door invloed van de wind, kende de wedstrijd in de tweede helft een omgekeerd beeld. ASVB kwam goed uit de startblokken en drong Dalen in de verdediging. Na wat speldenprikken kwamen de Blijhammers vijf minuten na rust op gelijke hoogte. Jasper Huls zag zijn afstandsschot, gedragen door de wind, in de uiterste hoek draaien: 1-1. Dalen leek even het spoor bijster en mocht van geluk spreken, dat de linkerspits van ASVB het vizier niet op scherp had staan. Doelman Rick Braam keerde met een prachtige redding een inzet Mart van der Veen en hield Dalen in leven. Langzamerhand kwam er weer meer lijn in het spel van de thuisploeg en werden de spitsen vaker bereikt. Nadat Reinier de Boer in eerste instantie een kopbal in de handen van de keeper zag eindigen, bracht hij zijn ploeg even later toch weer op voorsprong. Hij schatte een scherpe voorzet van de goed spelende Steven Balstra goed in en passeerde Zuidema voor de tweede keer: 2-1.

Terecht gelijkspel

De wedstrijd verdiende op basis van het spelverloop eigenlijk geen winnaar en dat gebeurde ook niet. Een slippertje van Jesper Kroesen werd resoluut afgestraft door Mart van der Veen. Hierdoor eindigde de  wedstrijd in een 2-2 eindstand. Dalen behoudt door dit resultaat in de ranglijst een marge van negen punten t.o.v. ASVB.