Speeltuinen ‘De Mallemolen’ en de ‘De Speelakker’ feestelijk geopend

Vanmiddag was het feest op bij de Stellingmolen en de Kolkakkers. De gloednieuwe speeltuinen werden meteen uitgeprobeerd door een groot aantal kinderen. En ook vaders en moeders en opa’s en oma’s waren van de partij en er was verder een flink aantal belangstellenden, sponsoren en overige genodigden op de openingen afgekomen. Eregast is burgemeester Renze Bergsma die de speeltuinen officieel gaan openen, met natuurlijk zijn ambtsketting om.

En gezellig is het met koffie en thee en taart, ‘de grote man’ met ballonnen, een optreden van het kinderkoor en muziek van ‘De Liefhebbers’.

Anita de Haas, kartrekker van de werkgroep Speeltuinen vertelt wat voorafging aan de realisatie van de speeltuinen. Toen het plan er lag, kwamen de eerste middelen binnen, maar uiteindelijk heeft het toch nog een aantal jaren geduurd voor er voldoende geld binnen was via sponsoren en fondsen om de speeltuinen te bouwen. De gemeente en ‘Ons Dalen’ gaven het laatste zetje. Met het budget zijn meteen de speeltoestellen besteld en kon de aanleg beginnen. Anita bedankt alle sponsoren en de inzet van veel partijen de speeltuinen mogelijk hebben gemaakt.

Harry Lamberts van Dorpsbelangen Dalen is trots op de werkgroep. Je ziet in de besturen vaak alleen mannen, goed om te zien dat de speeltuinen zijn gedragen door een grote groep actieve vrouwen uit Dalen. Hij overhandigt een bon voor het aanschaffen van onderhoudsmateriaal.

‘De Mallemolen’

De burgemeester onthult samen met Robyn Bulle, die de naam heeft bedacht, het nieuwe bord voor de speeltuin: ‘De Mallemolen’. Hij geeft complimenten aan alle Dalenaren, omdat Dalen zo’n actief dorp is waar bewoners samen zoveel voor elkaar kunnen krijgen, door samen de schouders er onder te zetten.

‘De Speelakker’

Na de opening gaan de kinderen in optocht met ‘De Liefhebbers’ voorop, richting de Kolkakkers. Ook daar is het feest, met suikerspinnen voor de kinderen. De dansgroep van de Gymvereniging treedt op. Ook hier heeft de burgemeester de belangrijke taak om samen met de twee naamgevers Feline en Quinn Hoving, het bord te onthullen met de nieuwe naam: ‘De Speelakker’.

Hieronder vind je een aantal foto’s. Veel meer foto’s zijn te vinden in het fotoalbum via deze link.