Samenspeeldag in speeltuin De Speelakker

Afgelopen zaterdag 13 mei vond de feestelijke samenspeeldag van de werkgroep Speeltuinen Dalen plaats. De samenspeeldag was bedoeld om te vieren dat speeltuin de Speelakker nog toegankelijker is geworden. Er zijn rubbertegels geplaatst onder de klimroute en er is een rolstoelwip geplaatst. Samen met de nestschommel, licht verharde paden en het boter-kaas-en-eieren spel is de Speelakker nu nog leuker geworden voor kinderen die minder mobiel zijn. 

Voor kinderen die (nog) niet kunnen lopen maar wel kruipen, is de kleine glijbaan bereikbaar dankzij de minder steile helling. Aan de picknicktafel kan een rolstoel worden aangeschoven. Om er voor te zorgen dat kinderen niet zomaar tegen de schommel aanlopen, zijn aan weerszijden van de schommel struiken geplant. Onder de schommels liggen rubberen doorgroeimatten waardoor de grond makkelijker te bereiken is met een rolstoel of rollator.

Door bovenstaande eigenschappen is speeltuin de Speelakker super geschikt voor inclusief spelen, spelen voor kinderen met en zonder beperking.

De werkgroep Speeltuinen Dalen hoopt dat dankzij de feestelijke samenspeeldag steeds meer kinderen en (groot)ouders de speeltuinen weten te vinden.

Zaterdag was er een mooie opkomst en in het zonnetje hebben veel kinderen heerlijk gespeeld. De rolstoelwip werd enthousiast in gebruik genomen met fietsen, skelters en driewielers waarvan de werkgroep ook een aantal ter beschikking had gesteld. Er waren nog meer spellen te spelen, zoals bowlen, vier-op-een-rij, darten, voetballen met een grote voetbal en nog veel meer. Ook werd het nieuw aangelegde blotevoetenpad veelvuldig uitgetest.

Het was een heel gezellige middag en de werkgroepleden kijken er naar uit om nog meer activiteiten te organiseren om het samen spelen in de speeltuinen aan te moedigen. Houd daarom samendalen.nl en de Facebook en Instagrampagina @speeltuinendalen in de gaten voor meer leuke activiteiten.