Speeltuinen Dalen

Voor kinderen is het belangrijk om fijn buiten te kunnen spelen met voldoende uitdaging. De speeltuinen in Dalen bieden daarvoor volop gelegenheid. De speeltuinen zijn dé plek in Dalen om te spelen, samen te komen,  te ontdekken en te ontmoeten. De speeltoestellen zijn gemaakt van hout, waardoor ze een natuurlijke uitstraling hebben en perfect passen in de groene omgeving van de speeltuinen. 

In 2018 ontstond het plan om een speeltuin te maken bij de Kolkakkers. Het traject begon met het samenstellen van een werkgroep, het schrijven van een plan van aanpak en de samenwerking met Dorpsbelangen Dalen. In september 2019 is er een ontwerp-je-speeltuin-dag georganiseerd om de wensen van bewoners in kaart te brengen. Hiermee is de werkgroep aan de slag gegaan en heeft Boerplay mooie ontwerpen gemaakt. 

Speeltuin Kolkakkers

De ontmoetingsplek aan de Kolkakkers is gericht op natuurbeleving. Er komen speelbosjes waar we hutten kunnen bouwen, een natuurbelevingspad met verschillende bloemen en planten en een blote-voetenpaadje. Ook komen er verschillende eetbare bloemen, planten en bomen die we kunnen bekijken, laten groeien en oogsten. Door het jaar heen zullen activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud waarbij verbinding met elkaar en de natuur centraal zullen staan. Deze ontmoetingsplek is goed toegankelijk voor mensen met een beperking. De licht verharde paden zijn goed begaanbaar voor rolstoelen, rollators en kinderwagens. De picknickbank kan ook gebruikt worden door iemand in een rolstoel waardoor dit echt een ontmoetingsplek is voor iedereen.

Speeltuin Stellingmolen

De speeltuin bij de Stellingmolen kent een actief karakter: de kabelbaan, balans- en klimtoestellen en crossbaan nodigen uit tot actief spelen. In de speeltuin staat een bankje waar volwassen kunnen plaatsnemen om te genieten van de activiteit in de speeltuin en een goed gesprek met elkaar. Over het pad dat naar het bankje toeloopt kunnen ook mensen met een rolstoel of rollator deze ontmoetingsplek goed bereiken.