Vera van Dieën op de Malediven

Naam: Vera van Dieën
Leeftijd: 26 jaar
Woonplaats: Woerden (Utrecht)
Werk: Psychiatrisch verpleegkundige op de PAAZ afdeling in het St. Antonius Ziekenhuis

Hoe lang heb je in Dalen gewoond?

“20 jaar. Toen ben ik gaan samenwonen met mijn vriend.”

Waar zit je op dit moment?

“Op dit moment zitten wij (mijn vriend en ik) op de Malediven, hier zijn we 8 dagen geweest.  Vanavond vliegen wij naar Kuala Lumpur (Maleisië).”

Wat waren je beweegredenen om te vertrekken?

“Zolang wij elkaar kennen (9 jaar) roepen we al dat we ooit een lange reis wilden maken. Nadat we onze studies hebben afgerond en een paar jaar gewerkt en gespaard te hebben, hebben we besloten er dan echt voor te gaan. Met name mijn familie dacht dat ik niet zolang weg kon blijven van iedereen. Daar komen ze nu wel op terug denk ik!”

Waar ben je tot nu toe al geweest?

“Wij zijn onze reis gestart in januari in India. Hier hebben wij een maand rondgereisd. Daarna zijn we naar Sri Lanka gegaan waar we een tuktuk hebben gehuurd en een maand lang rond hebben gereden. Op dit moment zit de tijd op de Malediven er ook alweer op. Wij gaan dus nog naar Kuala Lumpur, Japan, Myanmar, de Filipijnen, Maleisisch Borneo en Indonesië.

Wat ben je zoal aan het doen?

“Wat wij zoal dagelijks doen is afhankelijk van waar we zijn. We combineren strand, cultuur en natuur met elkaar. Op de Malediven hebben we op het strand gelegen, gesnorkeld met haaien en twee hele mooie duiken gemaakt! We hebben onze ‘open water dive certifcaat’, tja dan mag je de Malediven niet overslaan.  En dat met mijn serieuze vissenfobie..! Dat snorkelen met haaien ging ook nog niet zo snel en vanzelfsprekend.”

Wat is tot nu toe het mooiste wat je hebt meegemaakt op reis?

“Het mooiste wat ik heb meegemaakt op reis is toch wel het huwelijksaanzoek van mijn vriend bij de Taj Mahal, dat was echt schitterend!
In Sri Lanka was het onwijs gaaf dat je met je kleine tuktuk soms wilde olifanten moest passeren, dan voel je je wel heel klein haha. En over de Malediven hoef ik denk ik niet veel te zeggen, zelfs de plaatjes op Google zijn zoals in het echt!”

Hoe zit het nu met de voortgang van de reis, in verband met het coronavirus?

“Toevallig hebben wij gister een gesprek gehad met de Nederlandse Ambassade en moeten wij op nadrukkelijk advies terugkeren naar Nederland nu het nog kan. Uiteraard stappen wij zodra het enigszins kan weer in het vliegtuig terug om onze reis af te maken!”

Wat is het opmerkelijkste cultuurverschil vergeleken met Nederland?

“Het opmerkelijkste cultuurverschil heb ik toch wel gemerkt in Inda. Ze zeggen dat het er heel smerig is, dat is het ook! We hebben kinderen op straat zien poepen en openbare crematies gezien langs de Ganges. Mijn vriend lag een nacht in het ziekenhuis in verband met een infectie aan het maag/darmkanaal door een voedselvergiftiging. In het ziekenhuis prikten ze mis met het infuus en probeerden ze het met dezelfde naald nog een keer. Ik geloof dat ze me daar niet zo snel zullen vergeten. Ik heb wel wat aanvaringen gehad met de verpleging daar.”

Wat mis je aan Nederland/Dalen?

“Aan Nederland mis ik toch wel mijn familie. Vooral mijn kleine neefjes, waarvan er één geboren wordt deze maand. Deze zie ik ook pas over een aantal maanden. En ook mijn schoonfamilie en vrienden. Moet zeggen dat ik mijn huisje met mijn bank ook wel mis.”

Wat is je plan als je weer terug bent in Dalen?

“Als ik terug kom heb ik nog ongeveer een maand vrij voor ik weer aan het werk moet. Ik denk dat ik alvast ga beginnen met de voorpret voor het regelen van de bruiloft. Maar eerst ga ik natuurlijk langs mijn familie en vrienden!”

Waar zie je jezelf over 3 jaar?

“Pfoe.. Ik hoop dan getrouwd te zijn en weer wat mooie reisbestemmingen achter de rug te hebben!”

Lees op de website Packyourbags  het reisblog van Vera.