Haar naam is Vera Mulder

Haar naam is Vera Mulder, 19 jaar en de ‘volleybaltopper’ van Dalen. Op haar vijftiende is ze verhuisd naar Arnhem om te spelen bij TalentTeam Papendal. Nadat ze hier haar Havodiploma had gehaald, was ze toe aan een nieuwe uitdaging. Ze woont nu in Vroomshoop. Bij Team Eurosped speelt ze op hoger niveau mee in de Eredivisie. 

Volleybalvereniging Dalen

Vera is begonnen met volleybal toen ze 10 jaar oud was. “Een aantal vriendinnetjes uit mijn klas zaten al op volleybal, toen ben ik een keer meegegaan. Het sprak mij enorm aan en daarom ben ik gelijk lid geworden van Volleybal Vereniging Dalen, waar ik nog steeds met regelmaat op de tribune te vinden ben.” Vera is namelijk geboren in Dalen. Haar ouders wonen hier nog.  “Ik heb nog contact met de volleybalvereniging, dus ik kom vaak langs om mijn oude teamgenoten aan te moedigen.”

EK’s

Vera vertelt dat haar twee hoogtepunten absoluut de EK’s zijn die ze heeft mogen spelen met Jeugd- en Jong Oranje. “In 2018 was dit in eigen land. Dit was een geweldige ervaring, de tribunes waren gevuld met oranje shirtjes en iedereen die je aanmoedigde”, glimlacht Vera. “In 2019 heb ik een EK mogen spelen in Albanië. Dit EK was voor mij persoonlijk een heel mooi traject omdat ik hier veel heb mogen spelen en mezelf echt heb kunnen ontwikkelen. Je leert daar namelijk echt om te presteren onder druk.”

Studie International Business

Naast haar grote hobby zit Vera niet stil. “Ik studeer International Business op het Saxion in Enschede. Ik heb net mijn tweede jaar gehaald en mag aankomend half jaar stagelopen. Ik vind het belangrijk om naast het volleybal een goede basis te creëren, aangezien je nooit weet wat er in de sport kan gebeuren. Als ik stop met volleybal om welke reden dan ook, wil ik alles uit mijn studie halen en bijvoorbeeld een master aan de universiteit volgen.” 

Dit zegt Vera niet voor niets. Op dit moment kampt ze met een zware blessure. “In januari van dit jaar heb ik een verkeerde landing gemaakt, waarbij onder andere mijn kruisband en meniscus kapot zijn gegaan. Inmiddels heb ik twee operaties gehad waarbij de kruisband vervangen is en de meniscus helaas weggehaald moest worden. 

Toekomst

Als ik vraag hoe Vera’s toekomst eruit gaat zien, antwoordt zij het volgende: “Ik probeer niet te ver vooruit te kijken. Ik heb natuurlijk altijd grote dromen gehad op het gebied van volleybal, maar ook heb ik ervaren dat dit ineens over kan zijn. Ik zit nu volop in het traject van revalideren en wil mezelf terugvechten in de Eredivisie.”