Frank Egberink: De drang naar het perfecte shot

Zijn naam is Frank Egberink, hij is 24 jaar, komt oorspronkelijk uit Dalen, maar woont tegenwoordig in Zwolle. Toch is Frank nog wekelijks te vinden in Dalen bij zijn lieve vriendin en familie. Of hij zit met Jory Bosch om tafel om het jaarlijkse Dalense Pearl Village Festival te organiseren. Maar daar gaan we het nu niet over hebben. Frank bezit namelijk een ander talent: het maken van ontzettend mooie video’s! 

Red Diamonds 

Frank is de baas, of zoals hij zelf liever zegt één van de twee eigenaren van het bedrijf ‘Red Diamonds’. 😉 “Red Diamonds is een videoproductiebedrijf. Dat wil zeggen dat wij video’s maken in alle soorten en maten. Zo kan je bij ons terecht voor een mooie bedrijfsfilm, die laat zien wat je bedrijf doet en welke mensen er achter zitten tot aan een film van bijvoorbeeld je bruiloft. Heel breed dus!’

“Geen enkele dag is hetzelfde en je ontmoet veel verschillende mensen,” vertelt Frank.
“Dat maakt het juist ook zo leuk!”

“Als we niet op pad zijn om te filmen, zitten we gemiddeld met een team van drie tot vier mensen dagelijks op kantoor om alle beelden te monteren tot mooie video’s en om nieuwe ideeën te bedenken voor onze klanten”

Internationaal

Als we naar de website en Facebookpagina kijken van Red Diamonds, valt op dat er niet alleen binnen de Nederlandse grenzen wordt gefilmd. Prachtige beelden uit een zonovergoten Ibiza komen voorbij én zelfs beelden uit Amerika. 

“We komen inderdaad ook veel in het buitenland voor het filmen van video’s. Zo hebben we een klant op Ibiza, een biologische boerderij, waar we een documentaire voor maken over het runnen van een organic farm. Maar we zijn ook veel op pad voor onze internationale klant ITF (International Tennis Federation). Zij sturen ons over de hele wereld om een aantal belangrijke rolstoeltennistoernooien vast te leggen en hierbij dagelijkse content te maken voor op social media. Zo zijn we bijvoorbeeld al in Australië, Amerika, Japan, Frankrijk, Engeland en Israël geweest voor deze klant.”

Gezondheid voorop

Het corona-virus gooit ook voor Red Diamonds roet in het eten. Er stonden binnenkort een aantal buitenlandse trips gepland naar onder andere Amerika, Portugal, Japen en Korea die helaas niet door kunnen gaan.
“Heel jammer!”, zegt Frank. “Maar we zien het allemaal in perspectief, de gezondheid van de samenleving staat voorop en niet alleen wij hebben er last van. Wij proberen ondertussen met creatieve oplossingen te komen om zo toch voor onze klanten iets te kunnen betekenen. Bijvoorbeeld een crisis-animatie-video. Door middel van zo’n animatievideo kan je je personeel of klanten op de hoogte brengen van wat het corona-virus voor jouw bedrijf betekent.”

Het perfecte shot

De uitdaging van het maken van mooie video’s zit hem voor Frank in de ‘drang naar het perfecte shot’, zoals hij het zelf noemt.
“Ik wil altijd het maximale uit de situatie halen. We hebben namelijk af en toe filmshoots in een studio, waarbij je alles onder controle hebt: licht, de locatie, eventuele acteurs et cetera. Maar vaak als we op pad zijn, kom je in situaties waarbij je niet alles in de hand hebt. De locatie kan er net even anders uitzien dan je gehoopt had en er is bijvoorbeeld minder licht dan verwacht. In dat soort situaties zie ik dan de uitdaging om daar het maximale uit te halen.”

Dronebeelden

In de video’s van Red Diamonds zien we dat er veel gebruik gemaakt wordt van dronebeelden. Frank legt uit dat ze inderdaad veel gebruik maken van drones.
“Dronebeelden vallen op en hebben een wow-factor! Ook laten droneshots je iets zien op een manier zoals je het nog nooit gezien hebt. Je kan hiermee een omgeving mooi in beeld brengen, maar bijvoorbeeld ook de ligging van je bedrijfspand.”

En dan de hamvraag, is zo’n drone een beetje makkelijk te besturen? 

“Ik denk in de basis dat iedereen met een drone kan vliegen, je ziet ook veel particulieren voor de fun met een drone vliegen. (niet dat dat altijd goed gaat hoor, haha) De kunst zit hem echter meer in de combinatie van het vliegen én het filmen tegelijk. Hierin gaan wel de nodige uurtjes zitten om dit onder de knie te krijgen. 

Ook moet je je altijd bewust zijn van de risico’s die een drone met zich meebengt, je werkt immers wel met een apparaat dat op grote hoogtes en met hoge snelheid vliegt.”

Dromen

Op de vraag of Frank nog een bepaald doel wil nastreven met zijn bedrijf is hij heel zeker:
“Ik denk dat als je die niet hebt, hoe groot of klein die doelen ook zijn, je als ondernemer niet op je plek zit. Zo was het voor mij een grote droom om een eigen bedrijf met kantoor te hebben en voor mijn werk de wereld over te mogen reizen. Dat is gelukt! 

Ons doel is nu om een nog groter en bekender videobedrijf te worden en hiermee nog meer klanten aan ons te mogen binden, waar wij mooie video’s voor mogen maken.”

Benieuwd geworden naar de video’s van Red Diamonds? Kijk op hun website of hun Facebook-pagina. 

Of kijk meteen: