Verslag snertfietstocht Seniorenvereniging Dalen 22 september

Om 10 uur vertrokken we vanaf de ‘Caspershof’ met een groep van 28 personen via Wachtum richting Zwinderen. Hier konden we bij de bushalte even de benen strekken en gezellig bijkletsen. Sommigen riepen al: “Busje komt zo!” Maar de bus kwam niet.

Dus stapten we weer op de fiets. We gingen richting Gees via allerlei zandpaadjes en mooie fietspaden dwars door de staatsbossen naar Meppen. Daar konden we bij locatie de ‘Mepperdennen’ (speciaal voor ons open) genieten van koffie met appeltaart. Heerlijk!! Er werd natuurlijk weer gezellig gebabbeld. 

Na dit alles stapten we weer op ons stalen ros en fietsten richting Nieuw Balinge, onderweg nog een pitstop met uitzicht op het Mekelermeer. Dit meer is ontstaan in de ijstijd en wordt ook wel ‘Pingoruïne’ genoemd.

Na van dit mooie uitzicht genoten te hebben fietsten we naar Nieuw Balinge waar we in het gezellige Koffie en Theehuis “Bij Oons” werden getrakteerd op een drankje.

Er moest nog een accu worden opgeladen voor we begonnen aan onze laatste etappe richting Dalen. Onderweg toch weer een probleem met de accu, dit fietste wel erg zwaar. Er werd onderling van fiets gewisseld. Zo kwamen we allemaal toch goed aan bij de Baander in Dalen.

Hier stond alles gereed voor een heerlijk kop snert met roggebrood.

Gerrit Abbing werd geprezen om de prachtige route door het Drentse land en het was een zonovergoten dag. 

Onze voorzitter bedankte iedereen voor het slagen van deze mooie dag en wenste ons allen wel thuis.

Geschreven door een van onze leden