Geslaagde jaarlijkse fietstocht Seniorenvereniging door Twenteland

Afgelopen woensdag 15 juni hebben we een geslaagde fietstocht gemaakt in het mooie Twenteland.

Om 9.00 zijn we vertrokken vanuit Dalen naar Geesteren. Bij Restaurant Kottink konden wij ons in alle rust voorbereiden op de 45 km lange fietstocht. De koffie stond al geurend op ons te wachten en het gebak ontbrak niet. Niemand twijfelde eraan om de jas nog aan te doen, want het weer kon niet mooier.

Knooppunten

De activiteitencommissie had de route vooraf goed verkend en een fietsknooppunten route werd gevolgd. Wat kon er nog mis gaan. De stemming zat er tijdens de gehele tocht goed in. En dat werd ook niet anders toen we toch nog ongewild de juiste route hadden gemist. Knooppunt 36 gaf wat verwarring. Volgens sommigen was dat te wijten aan het feit men de leesbril had thuisgelaten.

Watermolen van Bels

Er werd onderweg tijdig halt gehouden voor een natje en een droogje. De watermolen Bels werd bezocht met het daarbij gelegen bezoekerscentrum. Rond 16.30 uur waren we terug in Geesteren en sloten af met een etentje, waarna we weer huiswaarts gingen.

Een goed voorbereide fietstocht, heel mooi weer en een prachtig landschap. Iedereen genoot van het begin tot het eind. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Een enthousiaste fietser