Roparun 2020 afgelast

Afgelopen week heeft de Stichting Roparun de moeilijke, maar in onze ogen noodzakelijke beslissing genomen om de Roparun 2020 niet door te laten gaan. De stichting vindt het belangrijk om z’n verantwoordelijkheid te nemen en verspreiding van COVID-19 waar mogelijk tegen te gaan. Als organisatie die zich inzet voor het welzijn van zieke mensen, vinden ze het een verplichting om veiligheid en gezondheid altijd de hoogste prioriteit te geven. Niet alleen een verplichting naar hen, maar naar de hele samenleving.
Stichting Roparun gaat ook dit jaar gewoon door met het ondersteunen van verschillende doelen in de ondersteunende zorg voor mensen met kanker. We begrijpen dat deze beslissing een grote teleurstelling is voor alle betrokkenen, maar wij gaan er alles aan doen om in 2021 weer een prachtig evenement neer te zetten.

Ook wij als team Turfrunners vinden het ongelofelijk jammer, maar ook een opluchting dat er nu duidelijkheid is in verband met de lopende voorbereidingen. We zullen als team een jaar moeten overslaan. Dit betekent ook dat we al onze geplande acties (Fietsen met Bestek, RopaRit, mini-RopaRun en Dauwtrappen) hebben moeten cancellen.

Bij deze willen wij alle sponsoren, doorkomstlocaties en vrijwilligers die toezeggingen hebben gedaan om ons te steunen hartelijk bedanken. We hopen dat we volgend jaar weer een beroep op jullie mogen doen.

Volgend jaar zijn de Turfrunners weer van de partij.

Groet,
bestuur team 328 Turfrunners RopaRun