Politieberichten september

Beste bewoners,

Maandelijks (eerste week van de nieuwe maand) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden/ trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten september 2023

Overlast jeugd

Begin september ontving de politie meerdere meldingen aangaande overlast/ baldadigheid door jeugd. De jeugdigen hadden het op een specifieke woning voorzien en bonkten hier hard op de ruiten. Tevens werd er met eieren en andere etenswaren tegen de ruiten gegooid. Bewoners hadden hier erg veel last van. Na onderzoek kwam de politie bij een groepje uit. Met hen is een hartig woordje gesproken en zijn duidelijke afspraken gemaakt.

Verkeersruzie/ vernieling auto

Op donderdag 14 september 2023 omstreeks 16:40 uur ontving de politie melding dat er op de Oude Dalerveensestraat een verkeersruzie gaande was waarbij vernielingen aan een voertuig waren gepleegd. Ter plaatse bleek dat er na een kleine aanrijding twee mannen waren uitgestapt en met hamers het voertuig van melder hadden vernield. Zowel de voor- als achterlichten en de voorruit waren vernield. Melder heeft aangifte gedaan ter zake vernieling. Bij de politie zijn de twee daders in beeld. Deze worden te zijner tijd aangehouden.

Diefstal aanhangwagen

Tussen zaterdag 16 en maandag 18 september 2023 is er aan de Gluvinksweg Dalen een 3-assige aanhanger van het merk Hulco Terrax-3 gestolen.

Aanhouding op treinstation

Op zondag 17 september 2023 is er op het treinstation te Dalen een persoon aangehouden. De persoon bleek na controle geen geldig vervoersbewijs te hebben. Tijdens de controle vond de persoon het nodig om personeel in het gezicht te spugen. De persoon is aangehouden en overgebracht naar ons cellencomplex.

Woninginbraak

Tussen donderdag 21 september 20:00 uur en vrijdag 22 september 2023 13:00 uur heeft er aan de Kieftenweg een woninginbraak plaatsgevonden. De dader(s) hebben zich de toegang tot de woning verschaft door een uitzetraam aan de achterzijde te verbreken. De dader(s) hebben voornamelijk sieraden meegenomen.

Verdachte situaties Kieftenhof

Ik ontving meerdere meldingen van een verdacht persoon in en rondom de Kieftenhof. Deze persoon zou mogelijk in de nachtelijke uren door de Kieftenhof lopen. Bij verdachte situaties belt u 112. Politie surveilleert vaker rondom de Kieftenhof.

!! LET OP!!

Ik zie een behoorlijke stijging van diefstal aanhangwagens. Dit geldt niet alleen voor Dalen, maar voor de gehele gemeente Coevorden. Mocht u in het bezit zijn van een aanhanger, zorg dan voor een goed slot en positioneer de aanhangwagen zo dat deze niet zo weg te rijden is. Bij verdachte situaties belt u met 112!

Woninginbraken

In de maand september is er in Dalen 1 woninginbraak geweest.

Schuurinbraken

In de maand september zijn er in Dalen GEEN schuur/ garage inbraken geweest.

Oplichting/ Cybercrime

In de maand september is er in Dalen geen aangifte gedaan ter zake (poging) oplichting.

Bereikbaarheid politie

Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via: wijkagent_dalen_oosterhesselen.

Meld Misdaad Anoniem

Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.