Politieberichten oktober

Beste bewoners,

Maandelijks ( eerste week van nieuwe maand ) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden / trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten

Op zondag 12 september 2021 heeft de politie naar aanleiding van een anonieme melding een inval gedaan aan de Eldijk in Dalen. Toen de politie de locatie naderde werd al een indringende chemische lucht waargenomen. Toen de locatie werd betreden, zag de politie meerdere personen wegrennen. Ter plaatse werd één persoon aangehouden, een ander rende het maisveld in. Om de andere verdachte(n) op te sporen werd een politiehelikopter ingezet. Ter plaatse werden geen verdachte(n) meer gevonden. Wel werd een verdacht voertuig waargenomen waarvan het kenteken bekend was. Door middel van opsporingstechniek is deze auto op de A28 nabij Zwolle waargenomen en staande gehouden. Eén van de inzittenden had bevuilde natte kleding aan. Omdat de politie het vermoeden had dat deze persoon door de natte modderige akker had gelopen, is deze aangehouden. De politie heeft op o.a. auto’s en panden waardebeslag gelegd. Het drugslab wordt door gemeente en specialistisch team geruimd en geschoond.

Op 14 september 2021 is er bij treinstation Coevorden een elektrische fiets weggenomen. Het betreft een zwarte Brinckers fiets met lichtbruin leren zadel en lichtbruine handvatten.

In de nacht van 17 op 18 september 2021 kreeg de politie melding dat een café aan de Hoofdstraat om 02:00 geluidshinder veroorzaakte. Ter plaatse constateerden collega’s dat de kroeg om 02:30 uur nog vol zat. De uitbater is hierop aangesproken en heeft beterschap beloofd.

In de nacht van 18 op 19 september 2021 is er aan de Westerwijk een auto opengebroken. Uit de auto is een tas met goederen ontvreemd. Enkele goederen werd aan de Stationsstraat teruggevonden.

Op zondag 19 september 2021 tussen 15:50 uur en 21:40 uur is er aan de Stationsstraat een accu en een fietsdisplay van een fiets weggenomen.

De politie had het verder druk met bemiddelingen, burenruzies, relatieproblemen, huiselijk geweld en andere hulpverleningstaken. Vanwege privacy worden deze meldingen hier niet genoemd.

Diefstal elektrische fietsen

In zuidoost Drenthe is er een toename van diefstallen van elektrische fietsen. In veel gevallen voorkomt u dit door naast het ringslot een kettingslot te gebruiken en dit aan een vast object te bevestigen.

Fietsverlichting

Fietsers zijn in het verkeer kwetsbaar. Zorg er daarom voor dat je goed zichtbaar bent! Zorg voor goed werkende fietsverlichting!! Politie controleert en handhaaft hierop.

Telefoon in het verkeer

De politie constateert dat de mobiele telefoon nog veelvuldig gebruikt wordt tijdens het fietsen. Vanaf 1 juli 2019 is het verboden om op de fiets een telefoon vast te houden. De telefoon leidt af en dit kan een gevaar vormen. Zorg ervoor dat je veilig van A naar B gaat en laat je telefoon in je zak of tas! Politie treedt handhavend op.

Bereikbaarheid politie

Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen om Instagram via https://www.instagram.com/wijkagent_dalen_oosterhesselen 

Meld Misdaad Anoniem

Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. ‘Meld misdaad anoniem’ is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl