Politieberichten oktober & november

Beste bewoners,

Maandelijks (eerste week van nieuwe maand) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden/ trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten oktober & november 2023

Wegens verlof en drukte ben ik er niet aan toegekomen om de politieberichten van oktober eerder te schrijven. Derhalve de politieberichten van oktober bij de maand november gevoegd. Excuses hiervoor.

Oktober

Poging inbraak NAM-terrein

Tussen maandag 2 oktober en woensdag 4 oktober 2023 is op NAM-locatie Broekkampsdijk te Dalen een gat in het hekwerk geknipt. Er is verder niets weggenomen.

Insluiping Selkersgoorn

Op donderdag 5 oktober 2023 is begin van de middag een persoon het woonwijkcentrum Selkersgoorn ingeslopen. De persoon heeft uit de kantine een portemonnee weggenomen. De persoon heeft middels pinpas op verschillende plaatsen contactloos betaald. De camerabeelden op deze locaties zijn gevorderd. Ik heb de beelden bekeken en herken de dader niet. De camerabeelden zijn met andere collega’s / teams gedeeld.

Diefstal aanhangwagen

Tussen dinsdag 10 oktober en donderdag 12 oktober is er aan de Noordwijk te Dalen een Tandemasser van het merk Anssems weggenomen. De aanhanger was voorzien van kenteken 64-WX-DK en had aan weerszijden de letters BAM staan.

Poging bankfraude

Op woensdag 18 oktober 2023 heeft een bewoner van Dalen bezoek gehad van een persoon die zich voordeed als bankmedewerker. Deze bewoner was ’s middags al gebeld door een persoon die vertelde dat haar spaargeld in gevaar was. Er is een afspraak gemaakt en de persoon is ook daadwerkelijk langs geweest. Een zeer oplettende buurtbewoner zag deze persoon naar binnen gaan. Hierop is de buurtbewoner poolshoogte gaan nemen waarna hij argwaan kreeg. Hierna is 112 gebeld. Helaas was de politie net enkele minuten te laat. Er is wel voorkomen dat er geld is weggesluisd.

LET OP! Ik kan het niet vaak genoeg benoemen. Een bank belt u niet met de mededeling dat u geld moet overboeken. Ze komen ook niet op huisbezoek.

November

Diefstal aanhangwagens

Tussen donderdag 2 en vrijdag 3 november 2023 zijn er vanaf WMD-drinkwater locatie Benterdijk te Dalen twee aanhangwagens/ autoambulances weggenomen. Om bij de autoambulances te komen is het hekwerk geforceerd.

Inbraak VV Dalen

Tussen maandag 6 november en dinsdag 7 november 2023 heeft er op terrein VV Dalen een inbraak plaatsgevonden. Daders hebben vrijwel alle onderhoudsgereedschappen weggenomen. Daarnaast is de aanhanger ontvreemd.

Twee personen in nachtelijke uren op strooptocht

In de nacht van 13 op 14 november zijn er twee personen in Dalen op strooptocht geweest. De personen zijn bij veel woningen en schuren geweest. Bij één woning zijn twee mountainbikes uit de schuur weggenomen. Het gaat om twee fietsen van het merk Cube. Er zijn erg veel meldingen gedaan en er zijn tal van camerabeelden aangeleverd. Goed om te zien dat velen een werkend camerasysteem hebben. Helaas herkennen wij de dader(s) (nog) niet. Mocht iemand de dader(s) wel herkennen dan hoor ik dat graag.

Brand in schuur

Op vrijdag 17 november 2023 heeft een grote brand een schuur aan de Giestee verwoest. Bij de brand is 1 persoon lichtgewond geraakt en is voor controle naar ziekenhuis vervoerd.

Algemene opmerkingen

Let op! Veel diefstal van aanhangwagens!

Ik zie nog steeds een behoorlijke stijging van diefstal aanhangwagens. Dit geldt niet alleen voor Dalen, maar voor de gehele gemeente Coevorden. Mocht u in het bezit zijn van een aanhanger, zorg dan voor een goed slot en positioneer de aanhangwagen zo dat deze niet zo weg te rijden is. Bij verdachte situaties belt u met 112!

Woninginbraken

In de maanden oktober & november in Dalen GEEN woninginbraak geweest.

Schuurinbraken

In de maanden oktober & november is er in Dalen 1 schuur/ garage inbraak geweest.

Oplichting/ Cybercrime

In de maanden oktober & november zijn er twee incidenten aangaande oplichting cybercrime geweest.

Bereikbaarheid politie

Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen om Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesselen.

Meld Misdaad Anoniem

Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl