Politieberichten oktober

Beste bewoners,

Maandelijks ( in de eerste week van de nieuwe maand ) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van de privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden / trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten oktober

Op zaterdag 2 oktober vond er op de Achterkamp een verdachte situatie plaats. Bewoonster had ’s avonds laat twee personen voor de deur staan die een onsamenhangend verhaal hielden. Via buren is de politie ingezet. Politie heeft rondgekeken en gevraagd om het verhaal via de WhatsApp-groep met de buurt te delen. Personen zijn niet meer aangetroffen.

Tussen donderdag 7 oktober en maandag 11 oktober 2021 is er vanaf treinstation Dalen een zwarte Union fiets weggenomen. De fiets was middels een grijs hangslot afgesloten. Opvallend kenmerk is de witte bel met de letter A erop.

Op zondag 17 oktober werd op de Reindersdijk een bestuurder staande gehouden. Bij de bestuurder werd een alcoholtest afgenomen, hij bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau blies bestuurder uiteindelijk 850 UGL. Dit is vier keer de toegestane hoeveelheid.

Op maandag 18 oktober is er aan de Brinkweg een ruit van de voordeur vernield. De aanleiding hiertoe is onbekend.

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 oktober is er vanaf een perceel aan de Reindersdijk een aanhangwagen weggenomen. De aanhanger is van het merk Anssems, type GT 750/251X12.

Op donderdag 28 oktober heeft er een poging tot oplichting plaatsgevonden. Gelukkig, door snel ingrijpen van de bank, is de oplichting niet gelukt.

LET OP!! DE BANK ZAL NOOIT NAAR BANKPASSEN OF PINCODES VRAGEN!!

Op donderdag 28 oktober werd er melding gemaakt van een verdacht voertuig bij het winkelcentrum in Dalen. Politie heeft het voertuig aangetroffen en de inzittenden gecontroleerd. Allen kwamen uit de regio Arnhem en kwamen onder andere voor oplichting. Bestuurder is aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Mogelijk heeft deze melding te maken met de poging tot oplichting. De feiten en omstandigheden waren echter onvoldoende om tot verdere aanhoudingen over te gaan.

Fietsverlichting

Aangezien de dagen steeds korter worden, is fietsverlichting in deze tijd extra belangrijk! Zorg voor goed werkende fietsverlichting. Dit betekent wit/geel licht aan de voorzijde, rood licht aan de achterzijde. Er wordt de komende periode op gecontroleerd.

Woninginbraken

Er zijn in de maand oktober in Dalen geen woninginbraken geweest. LET OP!! Wij zien in de winterperiode altijd een toename van het aantal inbraken. Je kunt zelf veel doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen.
– Zorg voor goed hang en sluitwerk.
– Sluit de woning ook daadwerkelijk goed af
– Bewaar geen kostbaarheden in huis. Inbrekers hebben het voornamelijk gemunt op geld en sieraden.
– Zorg voor goedwerkende verlichting rondom huis.
– Maak goede afspraken met de buren. Als je langere tijd weg bent, kun je veel voor elkaar betekenen zoals een auto op de oprit plaatsen of de post weghalen. Daarnaast houden ze een extra oogje in het zeil als je weg bent.
– Beveilig je woning middels camera’s of een alarmsysteem.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesselen.

Meld Misdaad Anoniem
Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl