Politieberichten maart

Beste bewoners,

Maandelijks (eerste week van nieuwe maand) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden/ trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten maart 2023

Rijden met ongeldig verklaard rijbewijs
Op 6 maart werd aan de Loosche Mars Dalen een bestuurder staande gehouden. Na controle bleek de bestuurder een voertuig te besturen met een ongeldig verklaard rijbewijs. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Mocht de bestuurder weer gaan rijden, dan gaan we over tot inbeslagname voertuig.

Verlaten plaats ongeval

Tussen maandag 6 maart 2023 om 16:00 en dinsdag 7 maart 2023 om 12:00 uur is er aan de Watermolen in Dalen een voertuig tegen een lantaarnpaal gereden. De bestuurder heeft zich niet bij politie of gemeente gemeld.

Verkeersongeval

Op zondag 19 maart ontving de politie melding dat aan de Reindersdijk een beschadigde Mercedes stond. Ter plaatse trof de politie inderdaad een Mercedes die aan de voorzijde zwaar beschadigd was. Na een kort onderzoekje werd vastgesteld dat de Mercedes aan de Brinken Dalen tegen een boom was gereden. De bestuurder heeft niet direct de politie gebeld, maar is naar een vriend gereden. De politie heeft de eigenaar van het voertuig gesproken.

Diefstal uit garage

Tussen woensdag 29 maart 2023 om 19:00 en donderdag 30 maart 2023 om 18:30 is er aan de Kymmelskampen Dalen een garage opengebroken. het betreft een aangebouwde garage van een woning waar een verbouwing gaande is. Er zijn voornamelijk gereedschappen en installatiematerialen weggenomen.

LET OP!! Ik zie in de gemeente Coevorden een stijging van inbraken bij woningen/ panden waar een verbouwing gaande is. Het zijn vaak woningen die door de verbouwing niet bewoond worden. Ben je of ga je binnenkort verbouwen, houd hier dan rekening mee! Dader(s) zijn veelal opzoek naar gereedschappen.

Achtervolging

Op 29 maart is er in Dalen een korte achtervolging geweest. Bestuurder betreft een bekende van ons en rijdt met ingevorderd rijbewijs. Bestuurder krijgt extra aandacht van ons.

Brand

Op vrijdag 31 maart omstreeks 02:30 uur ontstond er wederom brand in de papiercontainer een de Burg. Fonteinstraat. De brand is aangestoken en wij komen graag in contact met personen die ons hier meer over kunnen vertellen.

Afvaldumping

Rond 31 maart zijn er aan de Boekweitakkers te Dalerveen ruim 50 autobanden gedumpt. De autobanden hadden opschriften van de automerken Opel Astra en Opel Zafira. Waterschap heeft de autobanden opgeruimd. Wie omstreeks de 31ste van maart wat verdachts heeft gezien, mag zich bij mij melden.

T-Bone festival

Na een aantal jaren van afwezigheid werd op 24 t/m 26 maart het T-Bone festival aan de Galgaten weer georganiseerd. Er was sprake van een goede organisatie en er waren, anders dan wat vastzittende voertuigen, geen noemenswaardige incidenten.

Woninginbraken

In de maand maart zijn er in Dalen GEEN woninginbraken geweest.

Schuurinbraken

In de maand maart is er in Dalen 1 schuur/garage-inbraak geweest.

Oplichting/ Cybercrime

In de maand maart is er in Dalen 1 aangifte gedaan ter zake oplichting via Marktplaats.

Bereikbaarheid politie

Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesselen.

Meld Misdaad Anoniem

Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl