Politieberichten maand maart

Beste bewoners,

Maandelijks (in de eerste week van de nieuwe maand) informeer ik u middels onderstaande over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden / trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten maart

Brand papiercontainer
Op 6 maart stond er aan de Burg Fonteinstraat een papiercontainer in brand. Brandweer is ter plaatse geweest en heeft de brand geblust. Leg nooit oud papier naast de container!

Inbraak woning Laveringsveen


Tussen zaterdag 12 maart 2022 14:15 uur en maandag 14 maart 2022 09:15 uur heeft er aan de Laveringsveen te Dalen een woninginbraak plaatsgevonden. Aan de achterzijde van de woning hebben dader(s) een deur geforceerd. Er is o.a. een laptop weggenomen. De politie heeft twee schoensporen veiliggesteld.

Inbraak schuur Loosche Mars


Tussen dinsdag 15 maart en vrijdag 25 maart zijn er aan de Loosche Mars 4 winterbanden op velg weggenomen. De velgen lagen in een schuur.

Inbraak in vrijstaande schuur Reindersdijk


Tussen woensdag 16 maart 2022 en woensdag 23 maart 2022 is er aan de Reindersdijk een schuurinbraak geweest. Uit de schuur is een gele MTB fiets, een accu handzaag en een klopboormachine weggenomen.

Inbraak woning Kieftenweg


Tussen zaterdag 19 maart en maandag 21 maart is er aan de Kieftenweg een woninginbraak geweest. Dader(s) hebben zich de toegang verschaft door een uitzetraam aan de achterzijde van de woning open te breken. De woning is door dader(s) doorzocht. Ook hier is door politie een schoenspoor veiliggesteld.

Diefstal Weideklok


Tussen dinsdag 22 maart en donderdag 24 maart is er uit een weiland aan de Valsteeg Dalen een Weideklok weggenomen. Dit betreft een Gallagher BA40 inclusief 9v 175 Ah batterij.

Diefstal cirkelzaag Looweg


Op 24 maart om 16:56 uur is er uit een schuur aan de Looweg een Cirkelzaag weggenomen. Op beelden is te zien dat een persoon het erf op komt lopen en met de cirkelzaag het erf verlaat. De beelden zijn bij ons in het bezit en onderzoek loopt. Hier later meer over.

Stijging van aantal inbraken


Het zal ook u zijn opvallen dat er een stijging is aangaande woning- en schuurinbraken. Voor de schuurinbraken hebben wij een verdachte in beeld. De verdachte zal spoedig worden aangehouden.

Je kunt zelf veel doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen.
– Zorg voor goed hang- en sluitwerk.
– Sluit de woning ook daadwerkelijk goed af
– Bewaar geen kostbaarheden in huis. Inbrekers hebben het voornamelijk gemunt op geld en sieraden.
– Zorg voor goedwerkende verlichting rondom uw huis
– Maak goede afspraken met de buren. Als je langere tijd weg bent, kun je veel voor elkaar betekenen zoals een auto op de oprit en de post weghalen. Daarnaast houden ze een extra oogje in het zeil als je weg bent.
– Beveilig je woning middels camera’s en of alarmsysteem.

Woninginbraken
In de maand maart zijn er in Dalen 2 woninginbraken geweest.

Schuurinbraken.
In de maand maart zijn er in Dalen 3 schuurinbraken geweest.

Bereikbaarheid politie


Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesslen.

Meld Misdaad Anoniem


Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl