Politieberichten juli

Beste bewoners,

Maandelijks, in de eerste week van de nieuwe maand, zal ik u informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden / trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten juli

Op zaterdag 3 juli is er voor de Plus Supermarkt een elektrische fiets gestolen. Het betrof een blauwe e-bike van het merk Giant. Door de eigenaar is aangifte gedaan waarna een onderzoek is gestart. Bij dit onderzoek zijn camerabeelden gevorderd. Onderzoek loopt en er is inmiddels zicht op een verdachte.

Op zondag 4 juli vond er op de Achterloo een eenzijdige aanrijding plaats. Hierbij raakte de bijrijder gewond. De bestuurder is door ons aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de bestuurder 485 ugl. Dat is meer dan 2 keer de toegestane hoeveelheid. Er is door ons proces-verbaal opgemaakt.

Tussen zondag 11 juli 22:00 uur en maandag 12 juli 07:00 uur heeft er aan de Kymmelskampen een woninginbraak plaatsgevonden. De Forensische Opsporing heeft onderzoek gedaan waarbij bruikbare sporen zijn veiliggesteld. Hopelijk leidt dit tot de aanhouding van de verdachte(n).

Op maandag 12 juli tussen 07:00 en 16:00 uur is er vanaf de Noordwijk een aanhangwagen gestolen. Het betreft een grijze dubbelasser van het merk Deha.

Tussen dinsdag 13 juli 20:00 uur en woensdag 14 juli 05:30 uur is er in de Dokter Christiaansstraat een bedrijfsbus opengebroken. Dader(s) hebben gereedschappen meegenomen waaronder een trilmachine, een zaagmachine en een laser.

Tussen dinsdag 13 juli 21:00 uur en vrijdag 16 juli 19:30 uur is er aan de Dalerveensestraat ingebroken. De woning is in aanbouw en werd op moment van inbraak niet bewoond. Bij de inbraak is een tuinkachel, een gietijzeren ligbed, een koelbox en meerdere flessen whisky buitgemaakt.

De politie had het verder druk met bemiddelingen, burenruzies, relatieproblemen, huiselijk geweld en andere hulpverleningstaken. Vanwege privacy worden deze meldingen hier niet genoemd.

Diefstallen zitmaaiers

Wij zien in de gemeente Coevorden een toename van het aantal diefstallen van zitmaaiers. De zitmaaiers worden voornamelijk uit schuren weggenomen. Mocht u een zitmaaier hebben, zorg dan dat de schuur deugdelijk is afgesloten. Mogelijk kunt u ook de zitmaaier extra beveiligen door middel van een kettingslot of wielklem. Bij verdachte situaties: bel de  politie!

Diefstal Campers

Wij zien in het gehele land een toename van diefstal van campers. Mocht u een camper hebben, denk dan aan extra beveiligingsmaatregelen. Bij verdachte situaties, bel dan de politie!

Diefstal Elektrische fietsen

In zuidoost Drenthe (mogelijk ook landelijk ) is er een toename van diefstallen van elektrische fietsen. In veel gevallen voorkomt u dit door naast het ringslot een kettingslot te gebruiken en deze aan een vast object te bevestigen.

Oplichting / fraude

Dagelijks wordt er bij ons aangifte gedaan over oplichting en fraude. Bij aankopen aan huis of overboekingen etc. geldt: check, check, dubbel check! Het gaat voornamelijk mis omdat door de oplichters druk wordt uitgevoerd. U krijgt door de oplichters het gevoel dat u direct moet betalen om erger te voorkomen. Denk aan aanmaningen etc. Ik adviseer u om bij een aanmaning goed na te gaan of het klopt. Twijfelt u? Bel dan betreffende instantie.

Bij oplichting via WhatsApp gaat het vaak om een ‘familielid’ die dringend geld nodig heeft. Via een appje laten ze weten dat ze een nieuw nummer hebben. Soms ziet u daadwerkelijk een foto van het familielid. Deze wordt dan evenals informatie over familierelaties van sociale media gehaald. Scherm daarom je sociale media af voor onbekenden. Maak nooit geld over. Als een familielid in de problemen zit vindt die u echt wel op een andere manier!

Een ander manier van oplichting is dat u wordt gebeld door ‘uw bank’. Een persoon doet zich dan voor als een medewerker van de fraudehelpdesk en geeft aan dat door fraude uw geld in gevaar is. Na een geraffineerd verhaal vragen ze naar uw pincode of om dringend geld over te maken. Een bank zou hier nooit naar vragen! Mocht u het niet vertrouwen, bel dan altijd met het juiste telefoonnummer naar de bank.

Bereikbaarheid politie

Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverboden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesslen.

Meld Misdaad Anoniem

Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl