Politieberichten februari 2024

Beste bewoners,

Maandelijks (in de eerste week van de nieuwe maand) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden/ trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Controle voertuig

Op donderdag 1 februari 2024 werd er aan de Valsteeg een voertuig gecontroleerd. Het voertuig betrof een leaseauto en de bestuurder kwam voor ter zake vervaardigen softdrugs. In de auto werd een gebruikershoeveelheid softdrugs aangetroffen. De softdrugs zijn in beslag genomen. Aangezien het om een kleine hoeveelheid ging is er geen proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig verkeersongeval

Op woensdag 7 februari 2024 heeft er op de Benterdijk een eenzijdige aanrijding plaatsgevonden. De bestuurder verklaarde dat hij met de twee linker wielen in de berm kwam en hierdoor een stuurcorrectie maakte. Door deze stuurcorrectie belandde de bestuurder aan de rechterzijde in de sloot. Bestuurder had gelukkig geen verwondingen.

Verdachte situatie rondom de Windmolen

Op 7 februari 2024 zijn er aan de Windmolen twee verdachte personen in een tuin gesignaleerd. Mogelijk gaat het om een poging tot inbraak. Ook heb ik omstreeks dezelfde datum meldingen over jeugdigen die rondom de Windmolen kwajongensstreken uithaalden. Mogelijk heeft e.e.a. met elkaar te maken. Wie meer informatie heeft of beschikt over camerabeelden kan zich bij mij melden.

Onder invloed van alcohol

Op zaterdag 10 februari 2024 wilde aan de Hoofdstraat een persoon onder invloed van alcohol in de auto stappen. Omstanders hebben de persoon tegengehouden en de politie gebeld. De politie heeft betrokkene een mondeling rijverbod opgelegd en ervoor gezorgd dat betrokkene niet  zomaar in de auto kon stappen.

Aantreffen gesignaleerd voertuig

Op vrijdag 23 februari 2024 trof de politie op de Dwarsdijk in  Dalerveen een gesignaleerd voertuig aan. Het voertuig was in de nacht van 22 op 23 februari bij een inbraak meegenomen. Het voertuig is inmiddels terug naar de rechtmatige eigenaar.

SoGoed Winkeltjes Dalen

Onder het motto ‘liever delen dan verspillen’ zijn er door Dalen een aantal kleine winkelkastjes opgehangen. Deze dienen voor het ruilen en delen van voornamelijk voedselproducten. Afgelopen week bereikte mij het bericht dat deze kastjes vermoedelijk door jeugdigen worden leeggehaald en dat de producten op straat en tegen de ruiten worden gegooid. Erg jammer natuurlijk want het is een mooi initiatief. Zeker in tijden dat sommige huishoudens moeite hebben om rond te komen. Wie meer informatie heeft m.b.t. eventuele dader(s) kan zich bij mij melden.

Ongeval rotonde N854 afrit N34 nabij Dalen

Op donderdag 22 februari 2024 vond er op rotonde N854 afrit N34 een ongeval plaats. Een voertuig komende vanaf de N34 schoot bij de rotonde  rechtdoor, raakte hierbij een ander voertuig en kwam op de rotonde tot stilstand. Er vielen bij het ongeval geen gewonden.

Inbraken

De afgelopen twee maanden zijn er in Dalen geen woninginbraken geweest. Echter iedere inbraak is er één te veel! Blijf alert en bel de politie bij verdachte situaties!
Ook het aantal schuurinbraken is fors gedaald. Ook hierbij geldt blijf alert en bel bij verdachte situaties!

Oplichting/ Cybercrime
In de maand februari is er in Dalen geen aangifte gedaan ter zake (poging) oplichting.

Bereikbaarheid politie

Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesselen.

Meld Misdaad Anoniem

Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl