Politieberichten december

Beste bewoners,

Maandelijks (de eerste week van de nieuwe maand) informeer ik u over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden / trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten december

Allereerst wil ik een ieder een heel gelukkig en gezond 2022 wensen. Het jaar 2021 was wederom een bewogen jaar met meerdere lockdowns en zelfs een avondklok. Het coronavirus heeft op iedereen zijn uitwerking gehad. Misschien bent u zelf wel (erg) ziek geweest of heeft u zelfs een dierbare verloren. Alle maatregelen hebben ook op een ieder van ons impact gehad. Van kinderen die niet naar school konden, tot ouderen die geen bezoek mochten ontvangen. Mogelijk bent u financieel hard geraakt. Het gezinsleven kwam meer onder druk te staan door thuiswerken en de   kinderen te ondersteunen bij hun schoolwerk. Laten we hopen dat we in de laatste kilometers zitten van deze zware marathon. Nogmaals een heel fijn en gezond 2022! Geniet van elkaar.

Jaarwisseling

De jaarwisseling is in de gehele gemeente Coevorden rustig verlopen. Er waren geen grote incidenten.

Woninginbraak Kymmelskampen

Tussen donderdag 2 december om 14:00 uur en zaterdag 4 december  08:15 uur is aan de Kymmelskampen ingebroken. De dader(s) had(den) zich de toegang verschaft door een uitzetraam aan de voorzijde van de woning open te breken. Forensische opsporing heeft sporen veiliggesteld.

Diefstal stroomkabels

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 december zijn er 16 haspels met stroomkabel gestolen vanaf het terrein Boekweitakkers 1 Dalerveen.

Inbraak schuur

Op vrijdag 17 december 2021 is er aan de Dwarsdijk 11 Dalerveen een schuur opengebroken. Er zijn diverse gereedschappen weggenomen.

Rijden onder invloed van alcohol

Op zondag 19 december 2021 om 01:38 uur is een bestuurder van een scooter staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder te veel had gedronken. Persoon blies op politiebureau 690 ugl waar 220 is toegestaan.

Autobrand Eldijk

Op maandag 27 december om 19:52 uur is er op de Eldijk een auto in brand gevlogen. Een passerende fietser attendeerde de bestuurder erop dat de auto in brand stond. Bestuurder heeft voertuig tot stilstand gebracht. Kort hierna stond voertuig volledig in brand en is daarna  weggesleept.

Diefstal uit schuur

Tussen dinsdag 28 december 19:00 en woensdag 29 december 14:30 uur is er aan de Weiert 6 te Dalen een schuur opengebroken. Bij de inbraak is een hogedrukreiniger weggenomen.

Schuurbrand

Op vrijdag 31 december 2021 om 20:00 uur kwam de melding dat er aan de Hoogehaar Dalen een schuur in brand zou staan. Meerdere voertuigen van zowel brandweer als politie zijn hiervoor uitgerukt. Bleek dat bewoners de schuur zelf in brand hadden gestoken. De schuur zou over een aantal weken worden afgebroken.

Woninginbraken- wat kun je er tegen doen?

In de maand december is er in Dalen één woninginbraak geweest.

LET OP!! Wij zien in de winterperiode altijd een toename van het aantal inbraken. Je kunt zelf veel doen om de kans op een woninginbraak te verkleinen.
– Zorg voor goed hang en sluitwerk.
– Sluit de woning ook daadwerkelijk goed af.
– Bewaar geen kostbaarheden in huis. Inbrekers hebben het voornamelijk gemunt op geld en sieraden.
– Zorg voor goedwerkende verlichting rondom huis.
– Maak goede afspraken met de buren. Als je langere tijd weg bent kun je veel voor elkaar betekenen zoals een auto plaatsen op de oprit en de post weghalen. Daarnaast houden ze een extra oogje in het zeil als je weg bent.
– Beveilig je woning middels camera’s en of alarmsysteem.

Toename van het aantal schuurinbraken

Wij zien een sterke toename van het aantal schuurinbraken. Wij hebben zicht op een verdachte. De verdachte is onlangs aangehouden op verdenking van inbraak in een schuur en heling. Tevens zijn er meerdere goederen in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Wij zijn bezig om de goederen te koppelen aan aangiftes. Verdachte is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Bereikbaarheid politie

Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesslen.

Meld Misdaad Anoniem

Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl