Politieberichten augustus

Beste bewoners,

Maandelijks ( eerste week van nieuwe maand ) zal ik u middels onderstaande informeren over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden en trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten augustus 2021

Tussen zondag 1 augustus 11:30 uur en zondag 8 augustus 11:00 uur is er aan de Vossebelt een schuur opengebroken. Bij deze inbraak zijn 4 winterbanden op velg weggenomen. Winterbanden zijn van het merk General. Mocht u informatie hebben m.b.t. deze zaak dan horen wij het graag.

Op maandag 9 augustus omstreeks 03:00 uur moesten meerdere politieauto’s naar de Huttenheugte uitrukken. Op het vakantiepark was een vechtpartij tussen twee groepen jongeren ontstaan. Beveiliging en politie hebben de boel kunnen sussen. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Op donderdag 12 augustus omstreeks 11:30 uur vatte op de Eldijk door onbekende oorzaak een auto vlam. De auto brandde volledig uit.

Op maandag 23 augustus ontvingen wij melding van een verdachte situatie. Melder zag een bestelauto met daar achter een aanhanger vol met fietsen. Melder vertrouwde het niet en dacht dat de fietsen wel eens van diefstal afkomstig konden zijn. Uit controle bleek dat alles in orde was.

Tussen zaterdag 28 augustus 17:45 uur en maandag 30 augustus 10:45 uur is er in het magazijn van Scholten Cycling, Kleine Veld te Dalen, ingebroken. Bij deze inbraak zijn 10 a 15 elektrische fietsen weggenomen. In het achtergelegen maisveld zijn enkele dozen teruggevonden. De dader(s) zijn vermoedelijk via het maisveld richting de N34 gegaan waar de fietsen in een voertuig zijn geladen. Wij zijn opzoek naar personen die mogelijk iets gezien hebben.

Op zondag 29 augustus omstreeks 17:20 uur moest de politie naar de Huttenheugte. Aldaar vonden twee vaders het nodig om voor de ogen van hun kinderen met elkaar op de vuist te gaan. In samenwerking met de beveiliging zijn beide kemphanen uit elkaar gehaald. Er werd door beiden geen aangifte gedaan waardoor er ook geen aanhoudingen zijn gedaan. 

De politie had het verder druk met bemiddelingen, burenruzies, relatieproblemen, huiselijk geweld en andere hulpverleningstaken. Vanwege privacy worden deze meldingen hier niet genoemd.

Woninginbraken

In het gebied Dalen zijn in de maand augustus geen woninginbraken gemeld.

Trends

Aangiftes, fraude en oplichting blijven aanzienlijk hoog.

Oplichting en fraude

Dagelijks wordt er bij ons aangifte gedaan ter zake oplichting of fraude. Bij aankopen aan huis of overboekingen etc. geldt check check, dubbel check! Het gaat voornamelijk mis omdat door de oplichters zogenaamde druk wordt uitgeoefend. U krijgt door de oplichters het gevoel dat u direct moet betalen om erger te voorkomen. Denk aan aanmaningen etc. Ik adviseer u om bij een aanmaning goed na te gaan of het klopt. Twijfelt u? Bel dan de  betreffende instantie.

Bij oplichting via de WhatsApp gaat het vaak om een ‘familielid’ die dringend geld nodig heeft. Via een appje laten ze weten dat ze een nieuw nummer  hebben. Soms ziet u daadwerkelijk een foto van het familielid. Deze wordt dan, evenals informatie over familierelaties, van sociale media gehaald. Scherm daarom je sociale media af voor onbekenden. Maak nooit geld over. Als een familielid in de problemen zit vindt die u echt wel op een andere manier!

Een andere manier van oplichting is dat u wordt gebeld door ‘uw bank’. Een persoon doet zich dan voor als medewerker van de fraudehelpdesk en geeft aan dat door fraude uw geld in gevaar is. Na een geraffineerd verhaal vragen ze naar uw pincode of om dringend geld over te maken. Een bank zou hier nooit naar vragen! Mocht u het niet vertrouwen, bel dan altijd met het juiste telefoonnummer naar de bank.

Bereikbaarheid wijkagent

Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesselen.

Meld Misdaad Anoniem

Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl