Politieberichten april en mei

Beste bewoners,

Maandelijks (de eerste week van de nieuwe maand) zal ik u middels onderstaande informeren over de politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden/ trends benoemen. Voor vragen of contact zie bereikbaarheid politie.

Politieberichten april / mei 2023

Door de meivakantie en drukte ben ik er niet aan toegekomen om de politieberichten van april eerder te plaatsen.

April

Winkeldiefstal minderjarige

Op maandag 3 april 2023 werd bij de Plus in Dalen een minderjarige aangehouden ter zake winkeldiefstal. De minderjarige deed hier erg laconiek en lacherig over. Reden voor de eigenaar om de politie erbij te halen. Minderjarige heeft een winkelverbod voor een jaar en is door de politie doorverwezen naar bureau Halt.

Verward persoon

Op woensdag 12 april 2023 om 23:26 uur ontving de politie een bericht dat er aan de Vliers in Dalen een verward persoon het terrein was opgereden. Ter plaatse reageerde de persoon ook niet op de politie, zat duidelijk in een psychose. Derhalve ambulance en crisisdienst gebeld. Persoon is later door een psychiater behandeld.

Diefstal aanhanger

Tussen zaterdag 15 april 2023 om 20:00 en zondag 16 april 2023 om 11:30 uur is er vanaf de NAM locatie Galgaten een aanhangwagen gestolen. Het betreft een aanhanger van het merk WestFalia, type 118/231.

Verdachte situatie

Op maandag 17 april 2023 heeft er bij de Selkersgoorn een verdachte situatie plaatsgevonden, mogelijk een poging tot diefstal van elektrische fietsen. Melder zag een auto met aanhangwagen met geschreven kenteken het terrein opkomen waarna de klep werd geopend. Bij het zien van melder reed het voertuig snel weg.

Mei

Diefstal katalysators

Tijdens de meivakantie heeft Center Parcs de Huttenheugte te maken gehad met diefstallen van katalysators. Meerdere vakantiegangers hebben bij ons aangifte gedaan van diefstal katalysator.

Aantreffen minderjarige op elektrische step

Op donderdag 11 mei troffen collega’s op de Hoofdstraat te Dalen een minderjarige aan die op een elektrische step reed. Gezien de leeftijd besloten de collega’s om geen bekeuring uit te schrijven, maar om het gesprek in het bijzijn van ouders aan te gaan. Het is niet toegestaan om met een elektrische step op de openbare weg te rijden. Je bent simpelweg niet verzekerd.

Woninginbraak

Op donderdag 18 mei omstreeks 12:00 uur heeft er aan de Veenhuizerweg een woninginbraak plaatsgevonden. Dader(s) hebben de woning doorzocht en hebben voornamelijk contant geld weggenomen. Door de politie zijn enkele sporen veiliggesteld.

Inbraak bij VV Dalen

In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 mei is er bij VV Dalen in een loods ingebroken. Bij deze inbraak zijn een zitmaaier en een bladblazer weggenomen. De zitmaaier is van het merk Husqvarna, type Rider R213c.

Verkeersongeval auto-fietser

Op zondag 28 mei ontving de politie een melding van een aanrijding tussen een auto en een fietser. Aanrijding had plaatsgevonden op de Hoofdstraat Dalerveen. De fietser is door het aanwezige ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Aantreffen jerrycan

Op 30 mei ontving de politie een melding dat er aan de Loosche Mars mogelijk drugsafval zou liggen. Ter plaatse lag een jerrycan van 40 liter. Deze was door de melder al geopend, er zat een witte substantie in. Politie heeft de jerrycan voor onderzoek meegenomen. Op moment van schrijven is nog onbekend wat er in zat.

Woninginbraken

In de maanden april/ mei is er in Dalen 1 woninginbraak geweest.

Schuurinbraken

In de maanden april / mei is er in Dalen 1 schuur/ garage-inbraak geweest.

Oplichting/ Cybercrime

In de maanden april / mei  is er in Dalen 1 keer aangifte gedaan ter zake oplichting (bankhelpdeskfraude).

Nogmaals! Een bank zal u nooit bellen om te vragen geld over te maken!

Bereikbaarheid politie

Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844.

Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesselen.

Meld Misdaad Anoniem

Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. ‘Meld misdaad anoniem’ is te bereiken op telefoonnummer 0800