Politieberichten

Beste bewoners,

In de eerste week van de nieuwe maand informeer ik u over politie-inzet in het dorp. U zult begrijpen dat omwille van privacy niet alles genoemd kan worden. Tevens zal ik bijzonderheden / trends benoemen. In verband met verlof en drukte ben ik niet aan de politieberichten van de maand april toegekomen. Daarom zijn deze nu bijgevoegd.

Politieberichten april / mei

Poging diefstal zitmaaier.
Op 5 april tussen 04:20 – 04:30 uur is er in Dalerveen aan de Hakenbosch getracht een zitmaaier weg te nemen. Daders stonden op camerabeelden, maar door gezichtsbedekking is herkenning uitgesloten.

Inbraak woning.
Tussen 8 april en 9 april 15:00 uur is er aan de Stellingmolen Dalen een woninginbraak geweest. Dader(s) hebben de woning betreden door aan de zijkant van de woning een raam te forceren. Voor vergelijkend onderzoek is door politie een schoenspoor veiliggesteld.

Inbraak Scholten Cycling.
Op dinsdag 12 april 2022 om 01:15 uur is er bij Scholten Cycling ingebroken. Dader(s) hebben aan de achterzijde van het pand een ruit opengesneden. Er zijn bij deze inbraak meerdere fietsen weggenomen.

Diefstal GPS landbouwapparatuur
Op 29 april tussen 01:20 en 01:40 uur is er aan de Hoofdstraat te Dalerveen GPS apparatuur uit landbouwvoertuigen weggenomen. De landbouwvoertuigen stonden in een afgesloten schuur.

Inbraak schuur
Tussen vrijdag 6 mei 2022 om 23:00 en zaterdag 7 mei 2022 om 9:30 is er aan de hoofdstraat in Dalerveen een schuur opengebroken. Uit de schuur zijn verschillende gereedschappen weggenomen waaronder een bladblazer en een kettingzaag van het merk Stihl.

Inbraak Scholten Cycling
Op 12 mei omstreeks 05:00 uur is er wederom ingebroken bij Scholten Cycling. Dader(s) zijn wederom via de achterzijde binnengekomen. Ook bij deze inbraak zijn een aantal racefietsen weggenomen. Vermoedelijk zijn de dader(s) te voet via de omliggende landerijen gevlucht.

Diefstal e-bike station Dalen
Op 17 mei tussen 09:00 uur en 17:00 uur is er nabij treinstation Dalen een zwarte E-bike gestolen. Betreft een e-bike van het merk Cannondale, type Mavaro Nero.

De politie heeft het verder druk gehad met bemiddelingen, burenruzies en huiselijk geweld.

Woninginbraken
In april en mei is er in 1 woning een inbraak geweest.

Schuurinbraken.
In april en mei is er 1 schuurinbraak geweest en 1 poging daartoe.

Bereikbaarheid politie
Ik ben te bereiken via het algemene politienummer 0900-8844. Geef aan dat u wijkagent Reinier Visser wilt spreken. U wordt dan met mij doorverbonden of ik krijg een verzoek om u terug te bellen.

Geen spoed, wel politie? Bel met 0900-8844. Voor spoed geldt altijd 112

Verder ben ik te volgen op Instagram via wijkagent_dalen_oosterhesslen.

Meld Misdaad Anoniem
Dit betreft het meldpunt waarbij je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Meld misdaad anoniem is te bereiken op telefoonnummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl