Boerderijwinkel en vleesveebedrijf De Til

Verkoop van korte keten vlees van scharrelrunderen. We laten graag ons bedrijf aan u zien.

Wij adopteren Belgische witblauwe  kalveren van 2 melkveehouders, zodat deze kalfjes niet in de kalfmesterijen terecht komen. Ook krijgen we soms te lichte of gehandicapte kalfjes van andere melkveehouders. Die zijn bij ons van harte welkom.
Alle stiertjes worden onder verdoving gecastreerd en onthoornd. Dit wordt gedaan door de veearts. Wij laten dit doen zodat ze dan gewoon bij elkaar kunnen blijven en in grotere groepen naar buiten kunnen als het weer het toelaat. Dit buiten zijn van ons vee geeft heel lekker vlees, wat niet beïnvloed is door testosteron (mannelijk geslachtshormoon). Vaak worden kalveren niet ouder dan 8 tot 12 maanden en komen ze nooit buiten. Maar de kalfjes die bij ons komen, zijn heel veel buiten en groeien langzaam (geen plofrund) en worden geslacht voor hun derde levensjaar.

Onze dieren krijgen geen maïs, geen soja, geen veebrok en geen preventieve antibiotica. Wij zijn grondgebonden, CO2 neutraal, circulaire (recycle) boeren en alle mest komt terug op eigen land. We verbouwen dit jaar 85 % gras en 15 % voederbieten. Dit alles voor onze runderen. Ook produceren wij hooi en kuilvoer voor onze kalveren. Voor openingstijden en onze rondleiding: zie onze website.