Stichting Aold Daol’n

Stichting Aold Daol’n verzamelt en presenteert het historisch en cultureel erfgoed van de voormalige gemeente Dalen.

De Stichting Aold Daol’n staat voor het historische en culturele erfgoed in de voormalige gemeente Dalen. Aold Daol’n beheert  Museummolen “Jan Pol”.  De “Jan Pol” is ingericht als interactief doemuseum voor jong en oud. Jaarlijks brengen enkele duizenden mensen een bezoek aan de molen.

Aold Daol’n heeft in de Roezemoes  een eigen onderzoeks- en archiefruimte en een depot voor opslag van materiaal. Dit materiaal is beschikbaar voor diavoorstellingen, foto-exposities, school- en volksfeesten, en voor het samenstellen van boeken over de geschiedenis van de dorpen in de oude gemeente Dalen.

Aold Daol’n is betrokken bij de restauratie en het beheer van veel monumenten en kunstwerken in Dalen, zoals het project rond de Stolpersteine, de Joodse Begraafplaats en het kunstwerk De Tranen van de weduwe.

Aold Daol’n heeft 55 actieve vrijwilligers en veel donateurs in Dalen. Donateurs hebben gratis toegang in de Museummolen “Jan Pol” en ontvangen onze nieuwsbrief.

Praktisch

Museummolen Jan Pol is van 1 april tot 1 november open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.30. – 16.30 uur.

Voor groepsbezoeken en kinderfeestjes kunt u contact opnemen met Sina Lamberts: 0524 – 552439.

Bezoek aan de molen en rondleiding:  € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar en vrienden van de Stichting Aold Daol’n hebben gratis toegang.