Daoler Tuun

Spelen, sporten, wandelen in de natuur: de Daoler Tuun is er voor iedereen.

De Daoler tuun is een 3,5 hectare groot park voor alle Dalenaren. Om te wandelen of te sporten en meer. Het park heeft ook een culturele en educatieve functie.
Het gemeentelijke park wordt beheerd door een enthousiaste groep vrijwilligers, vanuit de Stichting Dorpsbelangen Dalen.
Er zijn veel boomsoorten in het park en op de mooiste plekjes zijn picknickplaatsen en banken. Bij de vijver is een strandje om te zitten en spelen. Er is een waterpomp met afvoergoot, een keienloop door de vijver en er zijn allerlei klimelementen.
Voor culturele activiteiten is een podium gecreëerd boven het water. Daarbij zijn zitplaatsen voor het publiek. Er vinden regelmatig optredens plaats.
Het gebouwtje op het terrein heeft een informatieruimte, gecombineerd met een bijenstal.  De informatieruimte is geschikt voor kleine groepen tot 20 personen en is van alle gemakken voorzien en natuurlijk energieneutraal via de eigen zonnepanelen.

De Werkgroep Daoler Tuun organiseert rondleidingen met uitleg over de ontwikkeling van het park vanaf 2011. Daarna geeft een gids in het park uitleg over alles wat er groeit en bloeit in de tuun. Ook de imker kan worden benaderd voor uitleg over het bijenvolk.

Het park is gelegen aan de Burg.Bouwmeesterstraat en de Reindersdijk en is vrij toegankelijk. Zie voor foto’s en meer ook de pagina over de Daoler tuun.