Evenementen in Dalen

In Dalen worden het hele jaar door evenementen georganiseerd, van de palmhaanoptocht en het paasvuur in het voorjaar, de Zomermarkten, Weijdepop en Miss Summer tot de kerstactiviteiten aan het einde van het jaar. Verder heeft Dalen eens per 8 jaar een School- en Volksfeest en afgewisseld eens per 8 jaar het Zuidenveld.

Organisatoren

De belangrijkste organisatoren zijn  Stichting Dalen Promotie,  de Ondernemersvereniging Dalen e.o., de Stichting Volksvermaken en Oranjecomité Dalen. En voor de muziek: Weijdepop Dalen  en Pearl Village Dalen. Eens per 8 jaar wordt de Commissie Zuidenveld Dalen actief om het Zuidenveld te organiseren.

Samen zorgen deze organisaties er voor dat er het hele jaar door van alles is te doen in Dalen, voor de Dalenaren zelf en voor bezoekers.

Evenementen in Dalen

Stichting Dalen Promotie organiseert activiteiten, voor Dalenaren en bezoekers van het dorp. Dalen Promotie organiseert activiteiten, zoals de zomermarkten, de Miss Summer-verkiezingen en de inrichting van het dorp rond kerst.
De Ondernemersvereniging is vanuit de ondernemers betrokken bij veel activiteiten en acties in het dorp.

Stichting Volksvermaken en Oranjecomité Dalen organiseert activiteiten voor de Daler bevolking, die te maken hebben met nationale feestdagen en traditionele festiviteiten.
De Stichting Volksvermaken organiseert de jaarlijkse palmpaasoptocht, de bouw van het paasvuur, de activiteiten voor Koningsdag, de activiteiten op 4 en 5 mei en Sint Maarten. Samen met de OVD wordt de Sinterklaasintocht georganiseerd. De Kindermarkt in augustus is een samenwerking met de Stichting Dalen Promotie.
Eens per 8 jaar organiseert de Stichting Volksvermaken het school- en volksfeest in Dalen.

Weijdepop en Pearl Village organiseren samen jaarlijks een zomermuziekfestival in het dorp.

Zuidenveld Dalen organiseert elke 8 jaar het Zuidenveld. Het Zuidenveld is van oudsher een landbouwtentoonstelling; nog altijd staan de dieren (paarden en vee) centraal. Maar Het Zuidenveld is inmiddels uitgegroeid tot een festival met heel veel andere activiteiten, voor alle leeftijden.

De activiteiten in het dorp zijn terug te vinden op de agendapagina op deze website.

Gezellig vol terras centrum Dalen