Wil je graag iets vegetarisch proberen? Heel gezond en echt heerlijk!
Wat heb je nodig?
- 750 gram zuurkool
- 100 cc witte wijn
- 500 gram witte champignons
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 uitje
- 1 theelepel marjolein of oregano
- 40 gram boter
- 35 gram bloem
- 400 cc groentebouillon
- 1 eetlepel tomatenpuree
- Paprikapoeder
- 2 theelepels geraspte kaas
- Aardappelpuree
Hoe maak je het?
Kook de zuurkool met de wijn in 15 min. Snijd de champignons in plakjes. Fruit deze in de boter samen met de peterselie en marjolein/ oregano. Haal de champignons eruit en voeg de bloem toe. Dan de bouillon mengen met tomatenpuree en paprikapoeder. Dit toevoegen aan het mengsel en roeren tot een gladde saus.
Indien je de aardappelpuree zelf maakt: Kook bloemige aardappelen (vier à vijf pp), als ze gaar zijn, doe je er wat melk, een paar blokjes roomboter en wat nootmuskaat bij. Even pureren en klaar is de puree.
Neem een ovenschotel. Vul de rand met aardappelpuree en in het midden doe je de zuurkool. Daarover kun je de saus verspreiden. Als laatste doe je over de top de geraspte kaas.
De oven voorverwarmen op 180° à 200°. De schotel ongeveer 10 minuten verwarmen. Controleren of het geheel goed warm is.
Waarom dit recept?
We gaan de herfst weer in. Zuurkool is een super lekkere en gezonde groente.
Tips
Een hap rauwe zuurkool is ook echt goed voor je gezondheid.
Eet smakelijk!
Thea