Glasvezel: 40% ruim gepasseerd, aannemer start op 13 mei!

“Het is niet ondenkbaar dat de aanleg start met 50% in plaats van met de vereiste 40%”, stelt voorzitter Jaap Ruiter opgewekt vast. “We zijn natuurlijk heel erg blij met en ook heel trots op dit percentage. Dat hebben onze vrijwilligers toch maar mooi bereikt. De stichting Glasvezel Zuidenveld krijgt ook nog steeds abonnementen binnen”, vertelt Ruiter.
“Er kan dus gestart worden met de aanleg” volgens Ruiter. “We hebben afgelopen week het eerste werkoverleg gehad met de aannemer.  We zijn al begonnen met de voorbereidingen. De feitelijke werkzaamheden zullen op 13 mei beginnen. Uiteraard maken we nog een datum bekend voor een feestelijk moment, waarop de eerste schop de grond in gaat.”

Waar de aanleg zou starten, was lang nog onduidelijk. Velen veronderstelden dat het de plaats zou zijn waar de meeste abonnementen afgenomen waren. “Dat is niet het geval”, verklaart Ruiter. “De aannemer blijkt te moeten beginnen op een plek waar meteen ingekoppeld kan worden op het landelijke netwerk. Dat internet van ons moet immers wel ergens vandaan komen. Daarom starten we in het gebied bij Geesbrug.”
Hoe het project verder uitgerold zal worden, komt binnenkort op de website te staan”, vertelt Ruiter. “Grofweg zal de route als volgt lopen: eerst dus Geesbrug, Gees, Zwinderen en Oosterhesselen, dan boven Coevorden langs naar Dalen, Stieltjeskanaal en zo verder tegen de klok in”, legt hij uit en voegt daar nog aan toe dat er zeer binnenkort voor geïnteresseerde bewoners veel praktische informatie over de aanleg gegeven zal worden op infoavonden.