Zonnepanelen op De Spinde officieel in gebruik

De zonnepanelen die deze zomer op De Spinde zijn aangebracht, worden op zaterdag 5 september officieel in gebruik genomen. Mevrouw Henriët Jager van de NAM zal de openingshandeling verrichten.

MFC De Spinde is Dalen heeft in de achterliggende jaren geïnvesteerd in duurzaamheidsmaatregelen. Bij de (ver-)bouw is al rekening gehouden met een goed pakket isolatie en nieuwe CV-apparatuur in het gebouw. In 2019 zijn nieuwe radiatoren aangebracht, voorzien van optimaliseringsapparatuur.

Bijdrage van de NAM

In 2020 zijn zonnepanelen aangebracht. De NAM heeft de kosten van deze aanschaf en plaatsing voor haar rekening genomen. Het bestuur van De Spinde is de NAM hiervoor erg dankbaar.
Juist in deze coronatijd, waarin de activiteiten in De Spinde minimaal zijn, maar de kosten wel doorgaan, is een dergelijke bijdrage zeer welkom.
Met deze zonnepanelen hoopt het bestuur straks, als de Coronamaatregelen weer achter de rug zijn, voor alle gebruikers een betaalbaar dorpshuis/MFC aan te kunnen (blijven) bieden.

Via informatie van de beheerder is het bestuur in contact gekomen met de NAM. Daarna is contact gezocht met de NAM, met als zichtbaar resultaat dat de panelen nu op het dak van De Spinde liggen. Het bestuur is trots op haar beheerderspaar!

Voor de komende periode zullen het bestuur en de beheerder van De Spinde op zoek gaan naar nog meer energiebesparende maatregelen. Zo staat b.v. een warmtewisselaar nog op het verlanglijstje.

Spinde weer open vanaf 1 september

Vanaf 1 september kunnen de verschillende groepen weer gebruik maken van De Spinde: uiteraard worden hierbij de voorgeschreven Corona-maatregelen strikt gevolgd.