Zonnepanelen De Spinde officieel in gebruik genomen

Zaterdagochtend werden de zonnepanelen, die afgelopen voorjaar op MFC De Spinde zijn aangebracht feestelijk in gebruik genomen. De officiële handeling werd verricht door mevrouw Henriët Jager van de NAM.

Gift heel welkom in coronatijd

De NAM heeft de kosten van deze aanschaf en plaatsing voor haar rekening genomen. Voorzitter Jos Wortelboer gaf in zijn openingsspeech aan, hiervoor de NAM erg dankbaar te zijn. Juist in deze coronatijd, waarin de activiteiten in De Spinde minimaal zijn maar de kosten wel doorgaan, is deze bijdrage zeer welkom. Het contact met de NAM werd gelegd via Hilbert Uneken, de beheerder van De Spinde.

Ondersteuning lokale initiatieven

Henriët Jager vond het een eer om namens de NAM de openingshandeling te mogen verrichten. De NAM ondersteunt graag lokale initiatieven in haar werkgebied, die de gemeenschap ten goede komen. Zij overhandigde het bestuur een versteende fossiele slak als cadeau. Hierna onthulde zij een dashboard in het gebouw, waarop de opbrengst van de zonnepanelen live is te volgen.

Duurzame investering

De Spinde heeft in de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzaamheidsmaatregelen. Bij de bouw is al rekening gehouden met een goed isolatiepakket en een nieuwe cv-ketel. In 2019 zijn nieuwe radiatoren aangebracht, voorzien van optimaliseringsapparatuur.

Activiteiten weer van start

Vanaf 1 september kan er weer gebruik worden gemaakt van De Spinde, uiteraard worden de coronamaatregelen strikt gevolgd.