Zomerevenementen Dalen afgelast

Dinsdag 21 april, direct na de persconferentie van Premier Rutte, heeft Stichting Dalen Promotie ook definitief besloten alle geplande zomerevenementen van dit jaar te schrappen.

Bremtocht, zomermarkten en Miss Summer

Het betreft een aantal – al meerdere jaren bestaande – evenementen die telkens duizenden bezoekers in het Drentse dorp doen samenkomen. Daaronder vallen b.v. de Zomeravondmarkten in de maanden juli en augustus en ook de MissSummerverkiezing. De jaarlijkse Slenteravond met groot horecaterras op het marktplein, kan uiteraard ook niet doorgaan. Tevens is de jaarlijkse Bremtocht afgelast.

Gezondheid gaat voor

“Het is natuurlijk jammer”, licht SDP-voorzitter Henk de Jonge verder toe. “Maar nu met deze afgekondigde maatregel dat grote evenementen tot 1 september niet door mogen gaan, was het ook voor ons nu definitief duidelijk. Daarom wilden we nu ook snel een beslissing nemen om voor iedereen duidelijkheid te geven. De afgelopen tijd waren al veel voorbereidingen gestart, zoals inschrijven voor de markten, boeken van entertainment en ook oefenavonden voor de Miss-kandidates enz.
“Gezondheid gaat altijd voor, zolang we nog in deze crisissituatie verkeren is al het andere even niet belangrijker. Natuurlijk gaan we er van uit dat we volgende jaar met de zomeractiviteiten de draad weer kunnen gaan oppakken.”

Voor ontwikkelingen en meldingen daarover verwijzen we u graag naar www.dalen.nu, waar dagelijks de berichten en activiteiten worden vermeld.